Σχεδόν σαν ζωντανό: Βρήκαν πανάρχαιο λύκο ηλικίας 18 χιλ. Ετών

H ανακάλυψη ενός αρχαίου σκύλου ή λύκου (δεν είναι απολύτως σαφείς) έγινε στη Σιβηρία.Τα ευρήματα βρέθηκαν από Σουηδούς ερευνητές κατά τη διάρκεια μιας κοινής ρωσο-σουηδικής εκστρατείας το καλοκαίρι του 2018 στην περιοχή του ποταμού Indigirka.

Εξωτερικά μοιάζει σαν να πέθανε πρόσφατα.Οι Σουηδοί επιστήμονες είναι πεπεισμένοι ότι αυτό είναι ένα κουτάβι ενός σκύλου και ότι αυτή είναι η πρώτη περίπτωση που βρέθηκε κάτι τέτοιο. Δηλαδή, πριν από 18 χιλιάδες χρόνια, οι άνθρωποι είχαν ήδη εξιδανικευμένα σκυλιά από λύκους.

Η επίσημη επιστημονική εκδοχή δείχνει ότι τα πρώτα σκυλιά εμφανίστηκαν 10-15 χιλιάδες χρόνια πριν.

Ταυτόχρονα, η ανάλυση DNA που πραγματοποίησε το σουηδικό κέντρο δεν βοήθησε τους επιστήμονες να επιβεβαιώσουν ότι ήταν σκύλος. Οι επιστήμονες αναλύουν το γονιδίωμα αυτού του κουταβιού, αλλά δεν μπορούσαν να επιτύχουν ακριβή αποτελέσματα. Τώρα οι Σουηδοί ετοιμάζονται να διεξαγάγουν μια ακόμα πιο λεπτομερή μελέτη του γονιδιώματος του.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι δυσκολίες προέκυψαν επειδή ήταν ένα πολύ αρχαίο σκυλί, το οποίο δεν απέχει πολύ από τους προγόνους του τους λύκους, εν τω μεταξύ,του έδωσαν το ψευδώνυμο "Dogor", μια λέξη φράση στα αγγλικά("σκύλος ή λύκος").

©AETOS NEWS

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications