Τα ρωσικά ραντάρ S-400 «εγκλώβισαν» βομβαρδιστικό B-52H και δύο F-16

“Βόμβα” έριξε το κρατικό κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Sina, δημοσιεύοντας τις λεπτομέρειες ενός πολύ σοβαρού περιστατικού, που έλαβε χώρα στο συριακό εναέριο χώρο με πρωταγωνιστή ένα αμερικανικό αεροσκάφος B-52H και δύο… F-16 (πιθανότατα τα ελληνικά).

Πριν λίγες ημέρες ρωσικά ραντάρ των αντιαεροπορικών πυραύλων S-400, φέρονται πάντα κατά τους Κινέζους , να “εγκλώβισαν” αμερικανικό βομβαρδιστικό B-52H μαζί με δύο αεροσκάφη F-16 που το συνόδευαν στην Συρία.

Το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων ανακοίνωσε ότι το στρατηγικό βομβαρδιστικό B-52H της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και τα δύο “συνοδευτικά” F-16, πλησίασαν σε κοντινή απόσταση την αεροπορική βάση Hmeimim.

Από αυτή την απόσταση, το αμερικανικό Stratofortress θα μπορούσε να εκτοξεύσει πυραύλους Κρουζ στην ρωσική στρατιωτική εγκατάσταση και τότε χτύπησε “κόκκινος συναγερμός” στην ρωσική βάση.

Το αμερικανικό και τα “υπόλοιπα” πληρώματα των δύο F-16, φέρονται να έλαβαν την σαφή προειδοποίηση από το ρωσικό στρατό για την ετοιμότητα να εκτοξεύσουν πυραύλους εναντίον τους.

Αμέσως οι Αμερικανοί έδωσαν εντολή και όλα τα αεροσκάφη άλλαξαν πορεία και κινήθηκαν βιαστικά σε ασφαλή απόσταση.

Τονίζεται ότι ο ρωσικός στρατός έστειλε την προειδοποίηση έκτακτης ανάγκης στο πλήρωμα του αμερικανικού βομβαρδιστικού σε ανοιχτό κανάλι, δηλώνοντας ότι τα αεροσκάφη είχαν εισέλθει σε ζώνη ρωσικού στρατιωτικού ελέγχου και αν δεν αποχωρούσαν αμέσως, θα δεχόντουσαν άμεσο πυραυλικό κτύπημα.

Έχοντας ακούσει την προειδοποίηση από τη ρωσική πλευρά, το πλήρωμα του Β-52. Η άφησε αμέσως τον εναέριο χώρο κοντά στα σύνορα της Συρίας και κινήθηκε προς δυσμάς, τονίζουν οι Κινέζοι.

Οι πληροφορίες σχετικά με την προσέγγιση του αμερικανικού στρατηγικού βομβαρδιστικού στην αεροπορική βάση Khmeimim, επιβεβαιώθηκαν πράγματι από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ωστόσο οι πληροφορίες για το περιστατικό αυτό δεν αποκαλύφθηκαν, μέχρι σήμερα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications