Ρομπ Σνάιντερ: Όταν μιλάμε για ελευθερία του λόγου μιλάμε για κάθε λόγο

Ο διάσημος κωμικός του Χόλιγουντ Ρομπ Σνάιντερ έκανε μία μάλλον «φλογερή» ανάρτηση για την ελευθερία του λόγου, βάλλοντας κατά της συνεχώς αυξανόμενης έφεσης των κοινωνικών δικτύων σε αυτό που αποκαλεί «απολυταρχικό χάλι», ότι και καλά είναι αναγκαίο για τους ανθρώπους να έχουν άλλους «ανθρώπους που αποφασίζουν ΓΙΑ εμάς τι να σκεφτόμαστε, να βλέπουμε και να ακούμε».

«Λυπάμαι που θα το επαναλάβω. Ελεύθερος λόγος είναι ΚΑΘΕ λόγος. Ακόμη και αυτός τον οποίον βρίσκεις απεχθή. Είτε είσαι υπέρ των ΠΑΝΤΩΝ ή… δεν είσαι για τίποτα», έγραψε ο Ρομπ Σνάιντερ. «Δε χρειαζόμαστε ανθρώπους να αποφασίζουν ΓΙΑ εμάς τι να σκεφτόμαστε, τι να βλέπουμε ή να ακούμε. Πρόκειται για ένα τεράστιο απολυταρχικό χάλι.»

Ουσιαστικά, είναι δύο μήνες τώρα που ο Σνάιντερ ξέσπασε εναντίον της διοίκησης του τηλεοπτικού σταθμού NBC, που απέλυσε τον συντηρητικό κωμικό Σέιν Γίλις από τη γνωστή σατυρική εκπομπή SATURDAY NIGHT LIVE (πριν καν κάνει την πρώτη του εμφάνιση), λόγω κάποιων παλαιότερων αστείων του Γκίλις, που ενόχλησαν τους γνωστούς αριστερούς λογοκριτές των κοινωνικών δικτύων.

«Ως παλιό μέλος του SNL λυπάμαι που είχες την ατυχία να γίνεις μέλος αυτής της ομάδος αυτήν την εποχή της πολιτισμικής δυσανεξίας, όπου οι κωμικές αστοχίες γίνονται αντικείμενο της ανένδοτης Ιεράς Εξέτασης αυτών που ποτέ δε ρίσκαραν να βγουν στη σκηνή από μόνοι τους», έγραφε τότε ο Σνάιντερ.

Νιλ Γιανγκ και Σάσα Μπάρον Κοέν υποστηρίζουν τη λογοκρισία

Η τελευταία δημόσια τοποθέτηση του Ρομπ Σνάιντερ επί της ελευθερίας του λόγου έρχεται στον απόηχο της πράξης του γερασμένου Νιλ Γιανγκ να διαγράψει το λογαριασμό του στο Facebook, επειδή κατά τη γνώμη του η εταιρεία επιτρέπει τη διάδοση «εσφαλμένων πληροφοριών που προσφέρονται συστηματικά στο κοινό». Αντίστοιχα, ο ηθοποιός Σάσα Μπάρον Κοέν, επετέθη κατά του Facebook, του Google και του Twitter, επειδή προσφέρουν σε ομάδες μίσους μία πλατφόρμα για τη διάδοση ψευδών ειδήσεων.

«Για σκεφτείτε το. Το Facebook, το YouTube και η Google, το Twitter και άλλοι – προσεγγίζουν δισεκατομμύρια ανθρώπων. Οι αλγόριθμοι αυτών των πλατφορμών εξαρτώνται από την εσκεμμένη ενίσχυση αυτού του περιεχομένου, που κρατά τους χρήστες συνδεδεμένους – ιστορίες που απευθύνονται στα βαθύτερα ένστικτά μας και ενεργοποιούν την οργή και το φόβο», είπε ο Κοέν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα σε μία ομιλία του σε εκδήλωση της ANTI-DEFAMATION LEAGUE, της μεγαλύτερης και αρχαιότερης αντιρατσιστικής οργάνωσης των ΗΠΑ.

Ο Νιλ Γιανγκ ενοχλήθηκε, ειδικά όταν το FACEBOOK αποφάσισε να γίνει χορηγός της ετήσιας χοροεσπερίδας ενός Φεντεραλιστικού Συλλόγου, που είχε ως κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, Μπρετ Κάβανο. Ήταν η πρώτη του δημόσια ομιλία από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του στο Ανώτατο Δικαστήριο πριν από έναν χρόνο.

πηγή righter.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications