Αστροφυσικός:Τα εξωγήινα όντα χρησιμοποιούν ανιχνευτές για να εξερευνήσουν τη γη και ολόκληρο τον γαλαξία.

Μια από τις ερωτήσεις που οι επιστήμονες συχνά ρωτούν είναι πού είναι οι εξωγήινοι σε έναν γαλαξία γεμάτο από πλανήτες. Γιατί (δήθεν) δεν εμφανίστηκε ακόμα κάποιος άλλος πολιτισμός;

Ένας αστροφυσικός έχει μια επαναστατική απάντηση στο ερώτημα αυτό: οι εξωγήινοι είναι ήδη εδώ. Ο Zaza Osmanov του Ελεύθερου Πανεπιστημίου της Τιφλίδα της Γεωργίας πρότεινε μια νέα μελέτη ότι μια φυλή εξωγήινων όντων χρησιμοποιεί ανιχνευτές για να ερευνήσει τον γαλαξία μας, συμπεριλαμβανομένης της Γης.

Λέει ότι ένας πολιτισμός που έφτασε στο στάδιο 2 της κλίμακας Kardashev, ένα επίπεδο πάνω από μας, θα ήταν πλήρως ικανό να παράγει ένα στόλο ανιχνευτών von Neumann. Οι ανιχνευτές του Von Neumann, υποτίθεται ειναι μικρά αυτοαναπαραγόμενα ρομπότ που συγκεντρώνουν υλικά από πλανήτες και αστεροειδείς για να φτιάξουν νέα αντίγραφα των ίδιων, και να απλωθούν γρήγορα στον γαλαξία, αυτοί οι υποτιθέμενοι ανιχνευτές θα σχηματίσουν ένα σμήνος σαν των μελισσών και θα ψάχνουν για πλανήτες όπως η Γη.

"Εάν ανιχνευθεί ένα ξένο αντικείμενο με εξαιρετικά υψηλές τιμές φωτεινότητας μπορεί να είναι καλό σημάδι ως ένα αντικείμενο στη λίστα των υποψηφίων για τους εξωγήινους ανιχνευτές του von Neumann", γράφει ο αστροφυσικός σε νέα επιστημονική εργασία.

"Θεωρούμε το σενάριο ότι πολιτισμός του τύπου 2 πρέπει να έχει αυτο-αναπαραγόμενα ρομπότ", συνέχισε.

Αλλά όταν πρόκειται να εξηγήσουμε γιατί δεν είδαμε αυτό το στόλο ανιχνευτών, ο Osmanov έχει μια νέα θεωρία: οι ανιχνευτές είναι πολύ μικρότεροι από όσο μπορούμε να τους δούμε. Ή είναι εξοπλισμένα με θωράκιση Stealth, αόρατα στο ανθρώπινο μάτι και στα στρατιωτικό ραντάρ.

Ακόμα κι αν υπήρχαν δισεκατομμύρια από αυτά τα μικρά ρομπότ στο ηλιακό σύστημα, δεν μπορούσαμε να τα ανιχνεύσουμε με τον τρέχοντα εξοπλισμό μας. Το καθένα θα έχει μέγεθος περίπου ενός νανομέτρου.

Είναι σχεδόν αόρατα λόγω του μεγέθους τους, ο Osmanov αναφέρει ότι μπορεί να υπάρχει ακόμα ένας τρόπος για να τους ανιχνεύσουμε. Εάν αυτοί οι ανιχνευτές λειτουργούν με το φως, μπορεί να εκπέμπουν μικρές ποσότητες φωτός καθώς ταξιδεύουν, με την χρήση υπέρυθρων τηλεσκοπίων, αυτά τα φωτεινά σημάδια θα εμφανίζονταν όπως τα "ίχνη" που άφησαν οι κομήτες.

©AETOS NEWS

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications