Αντικαπνιστικός νόμος: Οι καταστηματάρχες δηλώνουν πως έπεσε ο τζίρος τους έως και 60%

Καταστηματάρχες: Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Ωστόσο, οι καταστηματάρχες μιλούν για μείωση του τζίρου από το πρώτο κι όλας Σαββατοκύριακο της πλήρους εφαρμογής του. Ο αντικαπνιστικός νόμος μείωσε το τζίρο σε καφέ και εστιατόρια.

Σε περιοχές των προαστίων της Αττικής, επιχειρηματίες αντιλήφθηκαν πως τα έσοδά τους υπέστησαν μείωση, ύψους 60% έως και 70%. Αυτό ξεκίνησε από την περασμένη Παρασκευή και ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή. Αυτό αναφέρει από τη μεριά του, ο Γιώργος Καββαθάς.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων τόνισε ότι οι πολίτες βρίσκονται σε στάδιο προσαρμογής στα νέα δεδομένα.

Μάλιστα, πολλοί προτίμησαν να μην επιχειρήσουν να βγουν. Αυτά, τα μηνύματα, έλαβε η Ομοσπονδία των επιχειρηματιών.

Η κινητικότητα σε μαγαζιά (καφέ και εστιατόρια) ήταν μειωμένη την Παρασκευή, αλλά και το Σάββατο. Επίσης, σε κάποιες περιοχές εκτός του κέντρου της Αθήνας η εικόνα ήταν ιδιαίτερα απογοητευτική. Σχετικά με τους ελέγχους και τα πρόστιμα, ο Γιώργος Καββαθάς, τόνισε επανειλημμένως πως δεν είναι σαφής.

Ο Γιώργος Καββαθάς θέλησε να αναφέρει πως τα πιο πολλά πρόστιμα, τα οποία δόθηκαν κατά τις πρώτες μέρες είχαν σχέση με το ποιος χώρος θεωρείται εξωτερικός και ποιος όχι.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων σημείωσε επίσης ότι η Ομοσπονδία θα επιδιώξει τις επόμενες μέρες συνάντηση με τα αρμόδια υπουργεία. Αυτό, διότι θεωρεί πως πρέπει να υπάρξουν οι σχετικές διευκρινίσεις.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications