Η αναφορά Δρίτσα για βιασμούς παιδιών στη Μόρια και η κόντρα με Καρανικόλα - Βίντεο

Υψηλοί τόνοι και έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε ανάμεσα στον πρώην υπουργό Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα και τον εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ Σπύρο Καρανικόλα.

Έντονη λογομαχία για τις συνθήκες διαβίωσης προσφύγων και μεταναστών στον καταυλισμό της Μόριας είχαν ο Θεόδωρος Δρίτσας και ο Σπύρος Καρανικόλας.

Απευθυνόμενος στον κ. Δρίτσα ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ ανέφερε «να σας θυμίσω τι έλεγαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα για τη Μόρια, ναρκωτικά, εμπόριο ανθρώπων ακόμα και βιασμοί μικρών παιδιών».

Τότε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε «δηλαδή μια φορά στο εξάμηνο. Σας παρακαλώ αυτά τα λέγανε τα κανάλια».

Η αντίδραση του κ. Καρανικόλα ήταν έντονη: «Είναι κατάπτυστο αυτό που είπατε ότι έστω και μία φορά το εξάμηνο είναι δεκτικό να υπάρχουν καταστάσεις εμπορίου ανθρώπων και βιασμών παιδιών».

«Όχι βέβαια. Όχι βέβαια» έσπευσε ο κ. Δρίτσας και πρόσθεσε «αλλά όταν διογκώνεις τόσο πολύ ένα ζήτημα καταλαβαίνεις πού το πας» και κατηγόρησε για τρομολαγνία τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ.

Ο κ. Δρίτσας σημείωσε ακόμα πως όταν «ήμουν πολιτικός υπεύθυνος για τον Πειραιά, επί μήνες ήταν 10.000 άνθρωποι δεν άνοιξε ρουθούνι».

Στο ζήτημα επανήλθε με ανακοίνωσή του ο Θοδωρής Δρίτσας κάνοντας λόγο για «επαγγελματίες καλοθελητές» και συνιστά να ακούσουν όλο το απόσπασμα του σχολιασμού.

«Τότε, ίσως καταλάβουν, ότι αυτό που είπα, είναι ότι στη δική μας κυβερνητική θητεία, τέτοια αρνητικά φαινόμενα στα κέντρα φιλοξενίας των μεταναστών, φροντίζαμε να τα προλαμβάνουμε, να τα αντιμετωπίζουμε και να τα αποτρέπουμε και όχι να τα διογκώνουμε και να τα αξιοποιούμε προπαγανδιστικά, όπως έκανε ο εκπρόσωπος του ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Καρανικόλας και όπως κάνει η Νέα Δημοκρατία και πολλά διαδικτυακά μέσα της στημένης κινδυνολογίας και μισαλλοδοξίας, για να ψηφοθηρούν καλλιεργώντας κλίμα φοβίας και μίσους απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες» αναφέρει.

Προσθέτει ότι συμπληρωματικά ανάφερε και το παράδειγμα «της υποδειγματικής διαχείρισης στο λιμάνι του Πειραιά το 2015-2016, που κάθε άλλο παρά το μοναδικό παράδειγμα σωστής διαχείρισης ήταν, από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Κλείνοντας αναφέρει: «κατά τα λοιπά, για μία ακόμα φορά, την απόλυτη περιφρόνησή μου, στους κάθε λογής επαγγελματίες τρομολάγνους και συκοφάντες».

sputniknews.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications