Κινέτα: “Βοήθεια πνιγόμαστε”  φωνάζουν από τα μπαλκόνια!! - βίντεο

Πολλά προβλήματα έφερε ο «Γηρυόνης» σε όλη τη χώρα, αφήνοντας πίσω του δύο νεκρούς και πλημμυρισμένους δρόμους σε πολλές περιοχές.

Εξαιτίας της κακοκαιρίας διεκόπη η κυκλοφορία στο 61ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών - Κορίνθου, από την Κινέτα έως τους Αγίους Θεοδώρους, ενώ συστήνεται από τους αρμόδιους φορείς στους πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις. Την ίδια ώρα, με απόφαση της Περιφέρειας κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στην Αττική τουλάχιστον μέχρι τις 10.00.

Τραγωδία σημειώθηκε στο Αντίρριο το βράδυ της Κυριακής, όταν ένα μικρό ιστιοπλοϊκό αναποδογύρισε, με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Όσον αφορά στους επιβάτες του σκάφους, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για Γάλλους.

«Πνίγηκε» η Κινέτα - Διακόπηκε η κυκλοφορία σε Νέα και Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου

Καταστροφικό ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας «Γηρυόνης» και από την Κορινθία, καθώς υπερχείλισε το ρέμα της Πίκκας, με αποτέλεσμα το νερό να φτάσει στο ύψος της εθνικής οδού, με κίνδυνο για τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας διεκόπη η κυκλοφορία στο 61ο χιλιόμετρο της Εθνικής, από την Κινέτα έως τους Αγίους Θεοδώρους, καθώς το ρέμα κατέβαζε φερτά υλικά προς την περιοχή της Κινέτας, η οποία υπέστη μεγάλη καταστροφή.

Video από την Κινέτα

Τα νερά από το ρέμα έφτασαν μέχρι τον κεντρικό δρόμο, με αποτέλεσμα οι αρμόδιοι να δώσουν εντολή για διακοπή της κυκλοφορίας και στην Παλαιά Εθνική Οδό.

Η εντολή που δόθηκε ήταν να κλείσει η Ολυμπία Οδός από τα διόδια του Καλαμακίου έως τους Αγίους Θεοδώρους και η Παλαιά Εθνική από τα διόδια της Ελευσίνας προς Κόρινθο έως και τα διόδια του Καλαμακίου.

Στο σημείο και στην κατοικημένη περιοχή έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ δόθηκε εντολή στους κατοίκους μεμονωμένων σπιτιών να είναι έτοιμοι, ώστε, εάν κριθεί απαραίτητο, να τα εγκαταλείψουν.

Περιφέρεια Αττικής: Κλειστά τα σχολεία μέχρι τις 10.00 λόγω κακοκαιρίας
Με αφορμή την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων στην Αττική, τα οποία αναμένεται να ενταθούν τις πρωινές ώρες, η Περιφέρεια Αττικής με εντολή του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια των μαθητών και των πολιτών και με δεδομένες τις δυσκολίες αλλά και την επικινδυνότητα στις μετακινήσεις αυτές τις ώρες, αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε όλο το Λεκανοπέδιο μέχρι και τις 10.00 το πρωί.

Παράλληλα, συστήνει σε όλους τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις την ώρα της έντασης των φαινομένων.Ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων θα κριθεί εκ νέου και θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση για το αν θα ξεκινήσουν τα σχολεία τη λειτουργία τους μετά τις 10.00 το πρωί.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications