Κικίλιας για αντικαπνιστικό: Θα σκεφτούμε να επιδοτήσουμε θερμάστρες για να καπνίζει ο κόσμος έξω

Για τον αντικαπνιστικό νόμο μίλησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας ότι ο «νόμος θα εφαρμοστεί», την ώρα που οι έλεγχοι άλλωστε έχουν ήδη ξεκινήσει.

Το ενδεχόμενο το υπουργείο Υγείας να επιδοτήσει θερμάστρες, προκειμένου ο κόσμος να μπορεί να καπνίζει έξω, άφησε ανοιχτό ο αρμόδιος υπουργός Βασίλης Κικίλιας, καθώς οι έλεγχοι για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου έχουν ήδη ξεκινήσει.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι «ο αντικαπνιστικός νόμος θα εφαρμοστεί και θα είναι όλοι ευχαριστημένοι».

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε, άλλωστε, ότι η επίσημη εφαρμογή του νόμου θα ξεκινήσει από τις 19 Νοεμβρίου.

Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι η πολιτική της κυβέρνησης δεν είναι τιμωρητική, παραπέμποντας στη μερίδα των μη καπνιστών, αλλά και των καπνιστών που συμφωνούν με τον νόμο.

Όπως είπε, αναφερόμενος στην περίπτωση των καφετεριών, είπε ότι διαθέτουν ανοιχτές δομές, όπου μπορούν να καπνίζει ο κόσμος, σημειώνοντας ότι το υπουργείο θα σκεφτεί να επιδοτήσει θερμάστρες.

Όσον αφορά τους αστυνομικούς, οι οποίοι θα επιβλέπουν την τήρηση της νομοθεσίας, εξήγησε ότι θα λαμβάνουν το 20% των εσόδων από τα πρόστιμα.

Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, στο οποίο περιλαμβάνονται και οι ρυθμίσεις για την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος στους εξωτερικούς χώρους, ψηφίστηκε τον προηγούμενο μήνα στη Βουλή.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications