Καθηγητής Ιστορίας αποκεφάλισε την ερωμένη φοιτήτριά του: Έπεσε σε ποτάμι με τα χέρια της σε σάκο

Ο 63χρονος, Ρώσος, κορυφαίος καθηγητής Ιστορίας είχε γλιτώσει από βέβαιο πνιγμό. Μόλις τον είχαν τραβήξει από τα παγωμένα νερά του ποταμού Μόικα στην Αγία Πετρούπολη, αλλά το ανατριχιαστικό εύρημα που ανακάλυψαν στο βρεγμένο του σακίδιο, μάλλον, θα τον κάνει να περάσει την υπόλοιπη ζωή του στη φυλακή.

Ο Δρ. Όλεγκ Σοκόλοφ είναι διεθνώς αναγνωρισμένος ως ένας από τους κορυφαίους ιστορικούς ειδικός στους Ναπολεόντιους Πολέμους. Στο σάκο του βρέθηκαν δύο κομμένα, γυναικεία χέρια. Στις έρευνες που επακολούθησαν στο διαμέρισμά του στην Αγία Πετρούπολη βρέθηκαν ένα αποκεφαλισμένο πτώμα χωρίς χέρια, το κεφάλι μιας γυναίκας κι ένα ματωμένο τσεκούρι.

Ανήκαν στην 24χρονη φοιτήτριά του, Αναστάσια Γιετσένκο, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ρωσικά ΜΜΕ.

Οι δυο τους είχαν ερωτική σχέση και όπως αναφέρει η βρετανική Daily Mail, o 63χρονος ιστορικός την είχε σκοτώσει σε ατύχημα, έπειτα από καβγά, όπως ο ίδιος είπε στην ομολογία του στη ρωσική αστυνομία.

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, ο καθηγητής νοσηλεύεται με υποθερμία στο νοσοκομείο. Τον έσωσαν από τα παγωμένα νερά του ποταμού Μόικα, το πρωί του Σαββάτου.

Στο σακίδιο που φορούσε στην πλάτη του όταν τον τράβηξαν από τον παγωμένο ποταμό βρέθηκαν δύο κομμένα από τον αγκώνα χέρια κι ένα όπλο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο κορυφαίος Ρώσος ιστορικός, αυθεντία στους Ναπολεόντιους Πολέμους ήταν πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Στρατιωτικής Ιστορίας και είχε χριστεί Ιππότης της Γαλλικής Λεγεώνας της Τιμής, το 2003.

Εργαζόταν, μεταξύ άλλων ως επιστημονικός σύμβουλος σε ευρωπαϊκά ΜΜΕ για ταινίες που απεικόνιζαν την ιστορική περίοδο του Ναπολέοντα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications