Τουρκικό Υπουργείο Άμυνας: Όλες οι προετοιμασίες για την επιχείρηση στη Συρία έχουν ολοκληρωθεί

Συριακά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι τουρκικά αεροσκάφη έχουν επιτεθεί σε μια υποτιθέμενη στρατιωτική βάση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων. Το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι «όλες οι προετοιμασίες για την επιχείρηση έχουν ολοκληρωθεί».

Με ανάρτησή του στο Twitter, το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας κατέστησε σαφές πως «όλες οι προετοιμασίες για τη στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία έχουν ολοκληρωθεί».

Ειδικότερα, στο «τιτίβισμα» του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας αναφέρεται το εξής:

«Η δημιουργία μιας ασφαλούς ζώνης/ειρηνικού διαδρόμου είναι απαραίτητη για τους Σύρους έτσι ώστε να έχουν μια ασφαλή ζωή, συμβάλλοντας στη σταθερότητα και στην ειρήνη της περιοχής μας. [...] Όλες οι προετοιμασίες για την επιχείρηση έχουν ολοκληρωθεί».

​Αργά, το βράδυ της Δευτέρας (07/10, τοπική ώρα), η Τουρκία έκανε αεροπορικές επιδρομές στο σημείου ελέγχου Συρίας - Ιράκ, στη Σαμάλκα, καταστρέφοντας δύο γέφυρες. Η επίθεση φέρεται να είχε στόχο τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις.

Το Σάββατο (05/10), ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε πως «τις επόμενες ημέρες» θα πραγματοποιηθεί επιχείρηση, με σκοπό την εκκαθάριση της Βόρειας Συρίας από τους Κούρδους μαχητές.

 

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications