Οι «αλιγάτορες» της Ρωσίας στη μάχη: Αυτές είναι οι ασκήσεις που εκτελούν τα Ka-52 - Βίντεο

Οι πιλότοι της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας της Ρωσίας κατέστρεψαν κομβόι του εικονικού εχθρού σε άσκηση κοντά στο Χαμπάροφσκ, στη ρωσική Άπω Ανατολή.

Επίδειξη των ικανοτήτων τους πραγματοποίησαν οι πιλότοι ελικοπτέρων της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας της Ρωσίας, στο πλαίσιο άσκησης.

Οι πιλότοι των Ka-52 κλήθηκαν να εντοπίσουν και να καταστρέψουν στόχους στην ξηρά σε περιορισμένο χρονικό διάστημα, κάτι που κρίνεται απαραίτητο όταν συνοδεύουν ελικόπτερα μεταφοράς Mi-8, κατά την αναγνώριση του εξοπλισμού ενός εχθρού.

Τα πληρώματα των επιθετικών ελικοπτέρων Ka-52 χρησιμοποίησαν μη κατευθυνόμενους πυραύλους και πυροβόλα όπλα.

Ειδικότερα, πραγματοποίησαν περισσότερες από 10 πτήσεις και κατέστρεψαν μέχρι και 30 διαφορετικούς στόχους.

Το ελικόπτερο Ka-52 που ονομάστηκε «Alligator» είναι μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών χρήσεων για όλους τους τύπους καιρικών συνθηκών.

Έχει σχεδιαστεί για να καταστρέφει τεθωρακισμένους επίγειους στόχους, εναέριους στόχους χαμηλής ταχύτητας και εχθρικές δυνάμεις.

Χρησιμοποιείται επίσης για την ολοκλήρωση αποστολών αναγνώρισης και για να τεθεί υπό έλεγχο μία ομάδα επιθετικών ελικοπτέρων.

Είναι εξοπλισμένο με φορητό πυροβόλο όπλο 30 χιλιοστών, αντιαρματικά βλήματα Vijr που καθοδηγούνται από ένα σύστημα λέιζερ και άλλα όπλα βάρους δύο τόνων.

Λόγω της δύναμης πυρός που διαθέτει, ονομάζεται και ιπτάμενο τανκ.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications