Η Τουρκία βομβάρδισε αμερικανικές ειδικές δυνάμεις – Εικόνες από την φλεγόμενη βάση των ΗΠΑ -Σηκώθηκαν F-16

Στην περιοχή υπάρχει και Γαλλική βάση, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο στρατιώτες, ενώ πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται, αναφέρουν πως υπάρχει και ένας νεκρός Αμερικανός – Αυτή την στιγμή έχουν σηκωθεί μαχητικά της Συμμαχίας στην περιοχή και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο εμπλοκής με τουρκικά F-16.

Το Newsweek έμαθε μέσω ενός αξιωματικό πληροφοριών του ιρακινού Κουρδιστάν αλλά και ενός ανώτερου αξιωματικού του πενταγώνου ότι ειδικές αμερικανικές δυνάμεις που επιχειρούσαν στον λόφο Μασχτενουρ στην πόλη Κομπανί που έχει κυρίως κουρδικό πληθυσμό, βρέθηκαν να δέχονται πυρά πυροβολικού, από τις τουρκικές δυνάμεις που διεξάγουν την αποκαλούμενη επιχείρηση πηγή Ειρήνης ενάντια στους υποστηριζόμενους από τις ΗΠΑ Κούρδους μαχητές.

Ο ανώτερος αξιωματικός του Πενταγώνου δήλωσε πως οι τουρκικές δυνάμεις θα έπρεπε να προσέχουν τις θέσεις των ΗΠΑ. Ο αξιωματούχος δεν μπορούσε να προσδιορίσει τον ακριβή αριθμό του παρόντος εκεί προσωπικού αλλά υπαινίχθηκε πως επρόκειτο για ένα μικρό νούμερο κάπου μεταξύ 15 και 100 στρατιωτών.

Το περιστατικό συνέβη την ώρα που ο υπουργός Αμύνης των ΗΠΑ Μαρκ Εσπερ διαβεβαίωνε δημοσιογράφους ότι περίπου 50 μέλη των Ειδικών επιχειρήσεων μετακινήθηκαν από δύο μικρά φυλάκια κοντά στα συριακά σύνορα, την ώρα που η Τουρκία άρχισε μία μονομερή επιχείρηση στην οποία αντιτίθεται το Πεντάγωνο.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications