Πώς σκότωσαν τη Χαλάφ οι φονιάδες του Ερντογάν (ιατροδικαστική έκθεση)

Φριχτό θάνατο βρήκε η Χαβρίν Χαλάφ στα χέρια των τζιχαντιστών μισθοφόρων του Ερντογάν. Η 34χρονη πολιτικός χτυπήθηκε στο κεφάλι, σύρθηκε από τα μαλλιά, πυροβολήθηκε πολλές φορές.

Η Χαβρίν Χαλάφ (γεννημένη 15 Νοεμβρίου 1984) ήταν στο επάγγελμα πολιτικός μηχανικός και στα χρόνια του πολέμου εξελίχθηκε σε πολιτική ακτιβίστρια. Ήταν γενική γραμματέας του κόμματος «Μελλοντική Συρία».

Αιχμαλωτίστηκε από τζιχαντιστές της οργάνωσης Αχράρ Αλ Σαρκίγια σε μπλόκο που είχαν στήσει στον αυτοκινητόδρομο Μ4 στις 12 Οκτωβρίου 2019.

Οι τρομοκράτες σταματούσαν αυτοκίνητα και εκτελούσαν τους Κούρδους επιβαίνοντες. Ο οδηγός της Χαβρίν Χαλάφ προσπάθησε να διαφύγει μέσα από τα χωράφια, αλλά τα πυρά των τρομοκρατών ακινητοποίησαν το όχημα.

Ανατριχίλα προκαλεί η ιατροδικαστική έκθεση στην αυτοψία στο πτώμα της.

Πώς τη σκότωσαν

Η γυναίκα χτυπήθηκε με κάτι στερεό στο κεφάλι (σ.σ. υποκόπανος ή γκλομπ). Τη χτύπησαν με αιχμηρά αντικείμενα στο πίσω μέρος των ποδιών… την έσυραν από τα μαλλιά προκαλώντας ξερίζωμα… (σ.σ. της τραβούσαν από τα μαλλιά δηλαδή και τους έμεναν τούφες στα χέρια).

Της ξερίζωσαν και δέρμα από το κεφάλι από την αγριότητα που την έσερναν.

Τότε δέχτηκε την πρώτη σφαίρα. Αφού έπεσε στο έδαφος, δέχτηκε ακόμα τέσσερις σφαίρες από πίσω … όχι από κοντινή απόσταση.

Τι είπε η μητέρα της

Όταν η μητέρα παρέλαβε τη νεκρή της κόρη σοκαρίστηκε.

«Μετακίνησα ένα ύφασμα που κάλυπτε το στήθος και το πρόσωπό της και δεν βρήκα τίποτα από το σώμα της, αλλά ένα μικρό κομμάτι από το σαγόνι της», είπε η μάνα.

Οι τζιχαντιστές μισθοφόροι πριν σκοτώσουν τη Χαλάφ τηλεφώνησαν στη μητέρα της από το κινητό της τηλέφωνο.

Η δυστυχισμένη γυναίκα άκουγε τους φονιάδες της κόρης της να φωνάζουν στα αραβικά.

Διαβάστε την έκθεση του ιατροδικαστή:

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications