«Έβαλα το μωρό στη σακούλα και της είπα πέτα την» - Σοκάρει η κατάθεση της 20χρονης παιδοκτόνου

Παιδοκτόνος Πετρούπολη ποινή: Ελεύθερες μέχρι τη δίκη τους, αφέθηκαν μάνα και κόρη που σκότωσαν και πέταξαν στα σκουπίδια το βρέφος.

Ποινή 5 χρόνων επιβλήθηκε στην 20χρονο παιδοκτόνο στην Πετρούπολη, η οποία τον Φεβρουάριο του 2018 γέννησε και πέταξε το νεογέννητο βρέφος της σε κάδο απορριμάτων της περιοχής με την βοήθεια της μητέρας της.

Όπως έγινε γνωστό κατά την ακροαματική διαδικασία, κανείς από το σχολικό περιβάλλον της 19χρονης δεν είχε καταλάβει πως η νεαρή κοπέλα ήταν έγκυος. Χαρακτηριστική είναι και η κατάθεση του γυμναστή του σχολείου ο οποίος αποκάλυψε πως τους δύο τελευταίους μήνες η 19χρονη είχε αρχίσει να κάνει αρκετές απουσίες από το σχολείο. «Ήταν ένα καλό παιδί αλλά πολύ κλεισμένη στον εαυτό της», φέρεται να είπε μεταξύ άλλων ο καθηγητής της παιδοκτόνου.

Την ίδια ώρα, όπως περιέγραψε κατά την χθεσινή της απολογία η 19χρονη, αισθανόταν ντροπή να συζήτηση βοήθεια από κάποιον. «Ήμουν η χοντρή του σχολείου», είπε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με την ίδια, την περσινή χρονιά λόγω της κατάστασής της δεν ήταν σε θέση να συνεχίσει το σχολείο, γι’ αυτό διάβαζε στο σπίτι μόνη της, ενώ δεν έκρυψε και την επιθυμία της να ολοκληρώσει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση την οποία έχει αφήσει στη μέση.

Περιέγραψε πώς έφερε το παιδί στον κόσμο
Η 19χρονη παιδοκτόνος κατά την απολογία της περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τις στιγμές εκείνες πριν φέρει το παιδί στον κόσμο. «Έπεσα κάτω και έκανα ό,τι είχα δει στο διαδίκτυο. Η μητέρα μου χτύπαγε την πόρτα, αλλά δεν της άνοιγα. Δεν καταλάβαινα τι γινόταν. Το κεφάλι μου πήγαινε να σπάσει. Όλα ήταν μαύρα. Μετά έκοψα τον λώρο και ακούμπησα το μωρό λίγο πιο εκεί», σημείωσε η 19χρονη. «Έβαλα το μωρό μέσα, της έδωσα τη σακούλα και της είπα πέτα την», συνέχισε.

Η απόφαση για την μητέρα
Την ίδια στιγμή ενώ η ποινή που προβλέπεται για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας είναι από από 10 χρόνια έως ισόβια, το δικαστήριο επέβαλε στην μητέρα της 19χρονης, 12 χρόνια. Σημειώνεται ότι μετά την ανακοίνωση της ποινής, μέσω του συνηγόρου της Σπύρου Δημητρίου, η 19χρονη ευχαρίστησε την Δικαιοσύνη για το ανθρώπινο πρόσωπο που επέδειξε.

Παιδοκτόνος Πετρούπολη: Όταν μίλησε στην εκπομπή της Στεφανίδου

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications