Βόλος: Αρχίζουν να μιλούν οι μάρτυρες για τον ξυλοδαρμό μαθητή σε σχολείο – «Οι καθηγητές το σκέπασαν»

Στο νοσοκομείο του Βόλου κατέληξε χθες στις 11.30 το πρωί ένας 14χρονος μαθητής Γυμνασίου από τη Νεάπολη, μετά από ξυλοδαρμό στο χώρο του σχολείου. Το παιδί μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και το σχολείο κράτησε ως «επτασφράγιστο» μυστικό το επεισόδιο.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, το παιδί ήταν μέλος μιας «ενδοσχολικής ομάδας», η οποία είχε επαναλαμβανόμενες συγκρούσεις με τα παιδιά μιας δεύτερης . Ήταν οι «σκληροί νταήδες» του σχολείου και είχαν πολλές διαφορές μεταξύ τους, για ασήμαντες αφορμές. Είναι μέλη «άγουρων συμμοριών» σύμφωνα με το σχολικό περιβάλλον.

Πιάστηκαν στα χέρια και η κατάληξη ήταν για τον 14χρονο το νοσοκομείο, ο οποίος έφερε τραύμα στο φρύδι του εξηγώντας στους γιατρούς ότι «έφαγε» μπουνιά.

Το παιδί είναι καλά στην υγεία του, αλλά τα κρούσματα βίας έχουν λάβει στα σχολεία ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Η παραβατικότητα έχει γίνει καθεστώς.

Σύμφωνα με το e-thessalia.gr, η επέμβαση της Αστυνομίας δεν θεωρήθηκε αναγκαία, γιατί κρίθηκε καλύτερο και για τη φήμη του σχολείου αλλά και για τους μαθητές, να τηρηθεί η σχετική μυστικότητα.

Εκπαιδευτικός ανάφερε πως υπάρχει αδυναμία αντιμετώπισης των περιστατικών παραβατικότητας καθώς συχνά στο χώρο του σχολείου, μαθητές σχηματίζουν ομάδες ή κλίκες οι οποίες ασκούν βία και εκφοβισμό σε άλλους μαθητές ή ομάδες μαθητών.

«Επειδή ο πρώτος ένοχος για την παραβατική συμπεριφορά των εφήβων είναι η οικογένεια, καλό είναι να δείχνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον οι γονείς», τόνισε.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications