Νεκρά αδέρφια παρέμεναν άταφα κι αζήτητα στα ψυγεία: Τα έθαψε ξένο τους ζευγάρι από την Καβάλα

Μπορεί να φαντάζει με την ιστορία μιας δραματικής κινηματογραφικής ταινίας, αλλά είναι η πραγματικότητα. Δύο ηλικιωμένα αδέρφια πέθαναν στο σπίτι τους στο Βόλο τον Αύγουστο με λίγες μέρες διαφορά. Έκτοτε παρέμεναν στα αζήτητα στα ψυγεία του νεκροτομείου.

Οι δύο υπέργηροι συνάνθρωποί μας ζούσαν μόνοι τους και υποσιτισμένοι στο σπίτι της στο κέντρο του Βόλου, ώσπου η 99χρονη Μαρία Γκάργκα πέθανε στις 28 Αυγούστου, για να την ακολουθήσει λίγες μέρες αργότερα ο 94χρονος αδερφός της, Απόστολος Γκάργκας, στις 5 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Θεσσαλία», δεν υπήρξε ενδιαφέρον από συγγενείς και το νοσοκομείο Βόλου τους «φιλοξένησε» στους ψυκτικούς θαλάμους του νεκροτομείου και μετά από λίγες μέρες, μεταφέρθηκαν στο ψυκτικό θάλαμο του Κοιμητηρίου «Κούκος», λόγω έλλειψης χώρου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με την εφημερίδα, η Διεύθυνση Κοιμητηρίων Βόλου έχει προβλέψει για τη νόμιμη διαδικασία σε ανάλογες περιπτώσεις, αναλαμβάνοντας το κόστος για την κηδεία και ταφή.

Ωστόσο, δεν πρόλαβε, μιας και το θέμα των δύο συνανθρώπων μας δημοσιοποιήθηκε από τα ΜΜΕ και, μάλιστα, υπήρξε επικοινωνία ζευγαριού από την Καβάλα με την Διεύθυνση Κοιμητηρίων του Δήμου Βόλου, που δέχτηκε ν΄ αναλάβει τη διαδικασία και τα έξοδα της κηδείας.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Θεσσαλία», σε ερώτηση από τους υπευθύνους του Δήμου Βόλου εάν είναι συγγενείς με τα αδέρφια που πέθαναν, η γυναίκα της οικογένειας ανέφερε: «…κάποια δύσκολη στιγμή της ζωής μου, εμφανίστηκε η θανούσα σαν άγγελος….και με βοήθησε….».

Σύμφωνα με τη γυναίκα από τη Βόρεια Ελλάδα, με την πράξη της αυτή ήθελε να «ξεπληρώσει ένα χρέος»

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με την εφημερίδα «Θεσσαλία», το ζευγάρι από την Καβάλα φρόντισε για τα πάντα και τα δύο αδέρφια τάφηκαν μαζί την Παρασκευή, στο νεκροταφείο.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications