Joker: Αξιωματικός παραδέχεται πως η ΕΛΑΣ παρενέβη σε κινηματογράφους για την απομάκρυνση ανηλίκων

ωρίτερα απόψε, το υπουργείο Πολιτισμού σε ανακοίνωσή που εξέδωσε, είχε διαψεύσει πως πραγματοποίησε την οποιαδήποτε παρέμβαση σε κινηματογράφους.

Αξιωματικός της ΕΛΑΣ επιβεβαίωσε πλήρως τις καταγγελίες για παρέμβαση αστυνομικών σε αίθουσες προβολής της ταινίας Joker, κάνοντας μάλιστα λόγο για παρουσία σε δύο κινηματογράφους και κατόπιν επώνυμων καταγγελιών από δύο γυναίκες που δήλωσαν υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε αρμόδιος αξιωματικός της ΕΛΑΣ, η ενέργεια των αστυνομικών έγινε κατόπιν κλήσεων στην Άμεση Δράση και επώνυμων καταγγελιών από δύο γυναίκες που δήλωσαν υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού και είπαν ότι υπήρχαν ανήλικοι στους κινηματογράφους.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο συγκεκριμένος αξιωματικός, και στις δύο περιπτώσεις τηλεφώνησαν δύο διαφορετικές γυναίκες, προκειμένου να καταγγείλουν την είσοδο ανηλίκων στους κινηματογράφους, οι οποίες παρέμειναν στο σημείο και κατηύθυναν τους αστυνομικούς των τοπικών τμημάτων που πήγαν, ως όφειλαν, για να ελέγξουν την καταγγελία.

Κατόπιν υπόδειξης των γυναικών, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους ανήλικους, τους οποίους, όπως προβλέπεται, παρέδωσαν στους γονείς τους, τους οποίους ειδοποίησαν και στη συνέχεια οδήγησαν τους υπευθύνους στα αστυνομικά τμήματα.

Σχετικά με τις υποθέσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι εισαγγελείς, οι οποίοι θα αποφανθούν αν θα ασκηθούν διώξεις και με ποιες κατηγορίες.

Πάντως, όπως έγινε γνωστό, ο υπεύθυνος του κινηματογράφου στο Mall αφέθηκε ελεύθερος ύστερα από προφορική εντολή του εισαγγελέα.

Επιπλέον, ο ίδιος αξιωματικός τόνισε ότι οι άνδρες της Αστυνομίας που παρενέβησαν στις αίθουσες προβολής, έχουν κρατήσει τα πλήρη στοιχεία των γυναικών που προέβησαν στις καταγγελίες, τα οποία εφόσον ζητηθούν μπορούν να δοθούν στις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να λυθεί οποιαδήποτε ζήτημα που έχει δημιουργηθεί.

Επισημαίνεται πως όλα ξεκίνησαν μετά από καταγγελία στα social media, την οποία επικαλείται το iefimerida, για «έφοδο» αστυνομικών σε κινηματογράφο στην Αθήνα προκειμένου να ελέγξουν εάν επετράπη η είσοδος σε ανηλίκους.

Τέλος, υπενθυμίζεται πως τα περιστατικά αφορούν τους κινηματογράφους που βρίσκονται στο εμπορικό κέντρο Mall στο Μαρούσι, προχθές το απόγευμα και τον κινηματογράφο «ΑΕΛΩ», χθες το απόγευμα στην Κυψέλη.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications