Είναι τοσο «έγκυρη» η Wikipedia που Ρωσία φτιάχνει τη δική της!

Η Ρωσία σκοπεύει να επενδύσει 1,7 δισεκατομμύρια ρούβλια, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, με σκοπό τη δημιουργία της δικής της Wikipedia, η οποία θα φέρει την υπογραφή και του εκδοτικού οίκου «Η Μεγάλη Ρωσική Εγκυκλοπαίδεια».

Η Ρωσία προχωρά ένα βήμα παραπέρα, όσον αφορά στην τεχνολογική της ανάπτυξη, καθώς σκοπεύει να δημιουργήσει τη δική της Wikipedia με ορίζοντα το 2022, επενδύοντας 1,7 δισεκατομμύρια ρούβλια (24,1 εκατ. ευρώ).

Σύμφωνα με το σχετικό παράρτημα του προσχεδίου για τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς, που επικαλείται η «Vedomosti», το project θα εφαρμοστεί από τον εκδοτικό οίκο «Η Μεγάλη Ρωσική Εγκυκλοπαίδεια». Το 2020 θα επενδυθούν 685 εκατομμύρια ρούβλια (9,7 εκατ. ευρώ), την επόμενη χρονιά περισσότερα από 830 εκατομμύρια ρούβλια (12 εκατ. ευρώ) και το 2022, 169 εκατομμύρια ρούβλια (2,4 εκατ. ευρώ).

Άλλωστε, τον Ιούλιο, το ρωσικό υπουργείο Ψηφιακής Ανάπτυξης, Τηλεπικοινωνιών και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, έθεσε τους όρους για τη «δημιουργία εθνικού διαδικτυακού portal εγκυκλοπαιδικού χαρακτήρα». Μάλιστα, σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο, θα υπάρχουν τομείς Λογοτεχνίας, αναφορές σε περιοδικά αλλά και στο ίντερνετ, αρχειακό υλικό, φιλμ από μουσεία και θέατρα, καθώς και λογιμισμικό.

Έτσι, λοιπόν, η αμερικανική Wikipedia που παρέχει ελεύθερη πρόσβαση σε εκατοντάδες λήμματα και ελέγχεται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Wikimedia Foundation, θα αποκτήσει ισχυρό ανταγωνισμό από τη ρωσική εκδοχή της.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications