Σφίγγει ο κλοιός των ερευνών για την απώλεια του στρατιωτικού υλικού: Σε καραντίνα η μονάδα στη Λέρο

Σφίγγει ο κλοιός των ερευνών για την απώλεια του στρατιωτικού υλικού από μονάδα του Πολεμικό Ναυτικού στη Λέρου. Η απώλεια είχε διαπιστωθεί από τον καινούργιο οπλονόμο, αρκετά πριν τη γνωστοποίηση της υπόθεσης.

Σε καραντίνα έχει τεθεί η μονάδα του Πολεμικό Ναυτικού στη Λέρου, από όπου χάθηκε το στρατιωτικό υλικό, με τις έρευνες των Αρχών να στρέφονται γύρω από συγκεκριμένα πρόσωπα.

Στις έρευνες που βρίσκονται σε πλήρη έλεγχο, παίρνει μέρος κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής, της ΕΥΠ, των εγκληματολογικών εργαστηρίων και εισαγγελέας. Οι Αρχές έχουν συλλέξει αποτυπώματα και γενετικό υλικό, ενώ εξετάζουν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας.

Ο νυν οπλονόμος της μονάδας κατέθεσε ότι έχει διαπιστώσει την απώλεια του υλικού «εδώ και μία εβδομάδα».

Παράλληλα, σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ, ο διαχειριστής που είχε πραγματοποιήσει τον έλεγχο του Δεκεμβρίου, είχε πραγματοποιήσει έρευνα και τον Σεπτέμβριο, κάτι που περιορίζει το χρονικό εύρος, στο οποίο πρέπει να επεκταθούν οι έρευνες των Αρχών.

Το σενάριο της «βοήθειας εκ των έσω» είναι αυτό που φαίνεται να κερδίζει έδαφος, στην παρούσα φάση, δεδομένων των αυξημένων μέτρων ασφαλείας στη μονάδα της Λέρου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για την πρόσβαση στην αποθήκη, προβλέπονται τρία στάδια που πρέπει να ακολουθηθούν, καθώς ο έλεγχος είναι αυστηρός. Επομένως, το βασικό ερώτημα είναι το πώς θα μπορούσε να έχει γίνει η αφαίρεση του στρατιωτικού υλικού. Και για αυτόν τον λόγο και οι Αρχές εστιάζουν τις έρευνες γύρω από όσους γνώριζαν πολύ καλά τα συστήματα ελέγχου.

Χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η αφαίρεση του στρατιωτικού υλικού δεν έγινε μία φορά, αλλά σταδιακά. Επικαλούμενος ενδείξεις, ανέφερε ότι η απώλεια του στρατιωτικού υλικού πραγματοποιήθηκε στο διάστημα από τον Ιανουάριο έως το καλοκαίρι του 2019.

Στο στρατιωτικό υλικό που έχει «εξαφανιστεί», σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνονται σφαίρες, βραδύκαυστο φυτίλι, χειροβομβίδες και αντιαρματικά.

Εν τω μεταξύ, σε σημερινή του ανακοίνωση το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, διέψευσε πληροφορίες που μιλούσαν για την απώλεια «140 ναρκών» από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου.

Παράλληλα, τονίζεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η Προανάκριση από τις καθ'ύλην αρμόδιες Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications