Σαντορίνη: Καταζητούμενος Πολωνός δούλευε ως οικοδόμος!

Σαντορίνη όλα τα αποβράσματα στην Ελλάδα έχουν μαζευτεί:Καταζητούσαν Πολωνό με ευρωπαϊκά εντάλματα : Με πλαστή ελληνική ταυτότητα και σπίτι-οπλοστάσιο.

Καταζητούμενος Πολωνός, με δύο ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης σε βάρος του, που είχαν εκδοθεί από τις πολωνικές αρχές, είχε καταφύγει στη Σαντορίνη, όπου με πλαστό δελτίο ταυτότητας εμφανιζόταν σαν Έλληνας και εργαζόταν σαν οικοδόμος!

Ο 43χρονος Πολωνός, καταζητούμενος στη χώρα του, για οικονομικές απάτες, κλοπές και διαρρήξεις οικιών, εντοπίστηκε σε έλεγχο από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος, για κατοχή όπλου, πολεμικού υλικού, ναρκωτικών ουσιών και πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Οι αστυνομικοί που εξέτασαν τα δεδομένα για τον συλληφθέντα, αφού πιστοποίησαν ότι ήταν άλλο πρόσωπο από αυτό που αναγραφόταν στο δελτίο ταυτότητας, εξακρίβωσαν από τον φάκελό του ότι στην Πολωνία είχε καταδικαστεί σε ποινές φυλάκισης για εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας. Η υπόθεση, ωστόσο, δεν μοιάζει απλή και ήδη έχει ξεκινήσει βαθύτερη και πολύπλευρη έρευνα για να αποκαλυφθούν όλα τα μυστικά που κρύβει η εδώ παραμονή του Πολωνού αναζητούμενου.

Βαρύς οπλισμός και σκληροί δίσκοι
Κι αυτό γιατί στο πλαίσιο του αστυνομικού ελέγχου και της έρευνας που έγινε παρουσία δικαστικού λειτουργού σε κατάλυμα όπου διέμενε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν βαρύς οπλισμός, αλλά και πέντε σκληροί δίσκοι με αποθηκευτικά ψηφιακά στοιχεία και οι οποίοι ήδη εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να προκύψει το περιεχόμενό τους.

Τι βρέθηκε στην έρευνα
Συγκεκριμένα στην έρευνα βρέθηκαν:
Πιστόλι με γεμιστήρα και χειροποίητο σιγαστήρα.
Πυροκροτητής χειροβομβίδας.
Χειροβομβίδα αμυντικού τύπου.
Οκτώ φυσίγγια πυροβόλου όπλου
Κοκαΐνη βάρους 7,9 γραμμαρίων
Πλαστό Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης.
Πέντε αποθηκευτικά μέσα ψηφιακών δεδομένων (σκληροί δίσκοι)
Και ένα κινητό τηλέφωνο.

Τους τελευταίους μήνες στο νησί
Η Αστυνομία, στην επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι ο μυστηριώδης Πολωνός είχε βρει καταφύγιο στην Ελλάδα και τους τελευταίους, μόνο, μήνες, στη Σαντορίνη, όπου εμφανιζόταν ως εργάτης σε οικοδομές. Το ερώτημα που απασχολεί την αστυνομία είναι που ακριβώς είχε διαμείνει πριν φθάσει στη Σαντορίνη και τι είδους δραστηριότητες και με ποιους μπορεί να είχε αναπτύξει.

Τι ήθελε τον βαρύ οπλισμό
Χρειάζονται επίσης απαντήσεις σε μια σειρά ερωτημάτων, όπως τι ήθελε το πιστόλι με τον χειροποίητο σιγαστήρα, τη χειροβομβίδα και τι ακριβώς περιέχουν τα ψηφιακά αποθηκευτικά μέσα που κατασχέθηκαν.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications