Πως μπορούν τα γεράκια να ρίξουν drones - Το περιστατικό της δεξίωσης της Γ. Αγγελοπούλου (βίντεο)

Eκπαιδευτές γερακιών που μπορούν να καταρρίψουν drones που φέρουν κάμερα, προσλαμβάνονται από επιχειρηματίες, οι οποίοι επιθυμούν να διαφυλάξουν την ιδιωτικότητα των κοινωνικών εκδηλώσεών τους. Ένα από τα ειδικά εκπαιδευμένα γεράκια είναι η Ζήνα, η οποία κατέρριψε drone που επιχείρησε να πετάξει πάνω από το σπίτι επιχειρηματικής οικογένειας στο Παλαιό Ψυχικό.

Ένα επαγγελματικό drone πετάει στον ουρανό και καταγράφει τα πάντα με κάμερα. Η Ζήνα το βλέπει και ετοιμάζεται για την κατάρριψη. Φεύγει από το χέρι του εκπαιδευτή της, πετάει γρήγορα προς το μέρος του και το αρπάζει με τα γαμψά νύχια της. Το drone δεν πέφτει στο έδαφος.

Το παίρνει μαζί της και το προσγειώνει με ασφάλεια.

Το ειδικά εκπαιδευμένο γεράκι ήρθε ξανά στο προσκήνιο όταν την περασμένη εβδομάδα κατάφερε να καταρρίψει drone παπαράτσι που επιχείρησε να πάρει πλάνα από κοινωνική εκδήλωση στο σπίτι της οικογένειας Αγγελοπούλου στο Παλαιό Ψυχικό.

Καλεσμένοι στην εκδήλωση της επιχειρηματικής οικογένειας ήταν πολλοί επώνυμοι και έτσι στα μέτρα ασφαλείας συμμετείχε ο Σταύρος Αθανασίου, ο οποίος σκάναρε από νωρίς με το γεράκι του την περιοχή. «Υπάρχουν μέρη όπου οι paparazzi είναι μη θεμιτοί. Οπότε είτε ιδιωτικά είτε δημόσια χρησιμοποιούνται για να καταρρίψουν τα drone που δεν πρέπει να βρίσκονται εκεί» αναφέρει ο αστυνομικός Σταύρος Αθανασίου, στην κάμερα του Open TV και τον Αλέξανδρο Καλαφάτη.

Ανάλογα το είδος του γερακιού η όραση τους μπορεί να φτάσει από τα 5.000 έως και τα 10.000 μέτρα, ενώ αντίστοιχα η ταχύτητα τους μπορεί να αγγίξει τα 440 χιλιόμετρα την ώρα σε μια κάθετη εφόρμηση. Ο Σταύρος Αθανασίου και η συνεργάτιδά του, η Ζήνα, είχαν προσληφθεί και στο γάμο του Αντώνη Ρέμου με την Υβόννη Μπόσνιακ για να διαφυλάξουν την ιδιωτικότητα των στιγμών τους.

Όπως εξηγεί ο Σταύρος Αθανασίου όσο εξελίσσεται η τεχνολογία τόσο η χρησιμότητα των γερακιών για την κατάρριψη μη επανδρωμένων αεροσκαφών θα γίνεται πιο έντονη. «Γίνονται πάρα πολλές κακόβουλες πράξεις μέσω drone» ανέφερε. Η Ζήνα μετρά ήδη στο βιογραφικό της τρεις καταρρίψεις drone σε πραγματικές συνθήκες.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications