Κάτι δεν πάει καλά στο «βασίλειο» της Ελλάδας:O Πλάτων αν είχε γεννηθεί σήμερα δεν θα τον ήξερε κάνεις!

Καλά όλα αυτά περί αρχαιων και είμαστε όλοι απόγονοι αρχαιων(sic) τώρα τι σχέση έχουν βάρβαροι ελληνόφωνοι με ευγενές γένος ειναι άλλο θέμα, αλλά ποιοι σκεφτονται όπως οι αρχαίοι? οι περισσότεροι δεν αναρωτιούνται για τίποτα, και λειτουργούν άπλα υιοθετώντας ότι τους λένε.O Πλάτων αναρωτήθηκε λένε για πολλά! σήμερα όποιος ειναι έτσι και δεν ακολουθάει το κοπάδι ειναι ο κακός και ανθέλληνας.

Πριν 2400 χρόνια στην Αθήνα γεννήθηκε ο Πλάτωνας, ο πρώτος πραγματικός και, ίσως, σπουδαιότερος φιλόσοφος στον κόσμο! Γόνος επιφανούς και πλούσιας οικογένειας της πόλης, ο Πλάτων αφιέρωσε τη ζωή του σε ένα στόχο: Να βοηθά τους ανθρώπους να φτάσουν σε μια κατάσταση που ο ίδιος ονόμαζε Ευδαιμονία.

Ο Πλάτων συχνά συγχέεται με τον Σωκράτη. Ο Σωκράτης ήταν ένας μεγαλύτερος σε ηλικία φίλος του, που δίδαξε τον Πλάτωνα πολλά, αλλά δεν άφησε πίσω του γραπτά κείμενα. Ο Πλάτων, από την άλλη άφησε μεγάλο έργο πίσω του, 36 στο σύνολό τους Διαλόγους, εξαιρετικής τέχνης συγγράμματα με φανταστικές συζητήσεις στις οποίες ο Σωκράτης πάντα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ανάμεσά τους «Η Πολιτεία«, «Το Συμπόσιο«, «Οι Νόμοι«, «Μένων» και «Η Απολογία«

Πρώτη Μεγάλη Ιδέα: Να Σκεπτόμαστε Περισσότερο!
Σπάνια δίνουμε στον εαυτό μας χρόνο να σκεφτεί προσεκτικά και λογικά για τις ζωές μας και το πως θέλουμε να τις ζήσουμε. Κάποιες φορές απλά ακολουθούμε αυτό που οι Αρχαίοι Έλληνες ονόμαζαν «δόξες» (δοξασίες) ή σε μια πιο σύγχρονη εκδοχή «δημοφιλείς απόψεις«.

Στα 36 βιβλία που έγραψε ο Πλάτωνας έδειξε ότι αυτή η «κοινή λογική» είναι γεμάτη σφάλματα, προκαταλήψεις και προλήψεις. Μερικές από αυτές τις προκαταλήψεις είναι οι εξής: «Η φήμη είναι σπουδαία», «Ακολούθησε την καρδιά σου», «Το χρήμα είναι το κλειδί για μια καλύτερη ζωή». Το πρόβλημα είναι ότι οι δημοφιλείς απόψεις μας ωθούν προς λάθος ιδανικά, επιλογές καριέρας και σχέσεις.

Η απάντηση του Πλάτωνα είναι «Γνώθι σαυτόν». Σημαίνει το να κάνεις μια ειδική ψυχοθεραπεία, τη φιλοσοφία. Το να υποβάλεις τις ιδέες σου σε έλεγχο από το να δρας απλά παρορμητικά. Αν ισχυροποιήσεις την αυτογνωσία σου, δεν παρασύρεσαι από τα συναισθήματά σου. Ο Πλάτωνας συνέκρινε το ρόλο των συναισθημάτων με το να μας σέρνουν εξαγριωμένα άλογα.

Προς τιμήν του μέντορά και φίλου του, Σωκράτη, αυτός ο τρόπος ελέγχου ονομάστηκε «Σωκρατική Διαλεκτική». Μπορείς να το κάνεις μόνος με τον εαυτό σου ή ιδανικά με κάποιον άλλο άνθρωπο που δεν προσπαθεί απλά να σε βγάλει λάθος, αλλά που προσπαθεί να σε βοηθήσει να ξεκαθαρίσεις τις ιδέες σου.

Το να αναπαράγεις ότι σου λένε οι συμμορίτες το κάνει και ένας παπαγάλος δεν σε κάνει γνήσιο Έλληνα απόγονο αρχαιων αυτό, και όταν φτάνουν σε σημείο να βάζουν ακόμα και φώτο απο ταινίες ως αληθινές επειδή το είδαν από κομμουνισται φαντάσου ποσά ψέματα έχουν κάνει δεδομένα και να σε δουλεύουν με αληθοφανή ψέματα πάει στα κομμάτια άλλα σε δουλεύουν με ψέματα που δεν έχουν στοιχειώδες λογική σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλα στα μυαλά πολλών!μονο ένας έγραψε ότι ειναι fake όλοι οι άλλοι που πάτησαν like κτλ πρόβατα μαζί με συμμορίτες που προσπαθούν να εξαπατήσουν τους πάντες μόνιμος ακόμα και με σχόλια και λενε ψέματα εις γνώσης τους, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο διαδίδουν ένα σορό ανοησίες από "έγκυρες πήγες" και γίνεται ένας φαύλος κύκλος! με τέτοιο λαό δεν περιμένεις σωτήρια κανένας λογικός άνθρωπος:

Εκτός απο τους άνωθεν που λειτουργούν ως προβατα, υπάρχουν και οι άλλοι λύκοι που έχουν βάλει την μάσκα του πατριώτη και καπηλεύονται το εθνικό φρόνημα για να έχουν κόσμο για κανένα άλλο λόγο, άσε που αναπαράγουν και προπαγάνδες συχνά, και πανε τα προβατα και γράφουν μεγα πατριώτης και κάλος χριστιανός :

₪₪₪₪₪ ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟN ₪₪₪₪₪ πολλοι το βαζουν για να παριστάνουν τους απόγονους των αρχαιων αλλα δεν έχουν "λογική" αρχαίων ! ο κάθε ύπουλος στην Ελλαδα παριστάνει τον σούπερ Έλληνα στο internet για να μαζέψει κόσμο και δώσε Ελληνικές σημαίες και copy paste πατριωτικά post από άλλους! σιγά μην μπουν στο κόπο να γράψουν ένα δικό τους άρθρο,τέτοια παρτάλια ούτε καν τα ενοχλούν γιατί ξέρουν ότι ειναι ραγιάδες Νεοέλληνες που τους ενδιαφέρει να έχουν κόσμο μονο και οχι η Ελλαδα! ο απολογισμός πατριωτικών σελίδων όπως θεωρούν μάζες τις αληθινά πατριωτικές τις εξαφάνισαν σχεδόν από τα αποτελέσματα αναζήτησης google :

Μια καθυστερημένη που λέει για τους πάντες κατα όλοι του συστήματος ειναι εκτός από την ίδια που λίγο πριν τις εκλογές την έβαλαν να βάζει κατα ενός συγκεκριμένου κόμματος μονο, μια σπείρα που καπηλεύονται και τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο βάζοντας φώτο προφίλ δυο σε ένα και ελληνική σημαία και κάλοι χριστιανοί για να μαζέψουν πιστούς ,κεφαλαίους τίτλους δεν καταλαβαινουν ούτε τα βασικά από γλωσσά προγραμματισμού(από εδώ φαίνεται κάποιος κατα πόσο αδίσταχτος ειναι οι βάρβαροι ειναι ανίκανοι να μάθουν μονοί τους χωρις σπουδές η να κάνουν εφευρέσεις), ένας χριστιανοταλιμπαν πρώην θαυμαστής τους pronews που είπε να γίνει ο ίδιος με copy paste, άσχετα που επίσης δεν καταλαβαίνει να μάθει ούτε τα βασικά από γλωσσά προγραμματισμού, στην λαμογιο όμως πρώτος, ένας σιμητο-ελληνόφωνος που παριστάνει τον σούπερ πατριώτη και τον ερευνητή(άσχετα που λέει ότι λένε άλλοι ως δίκες του ανακαλύψεις) και εμείς οι Έλληνες γράφει συνεχεία, αυτοί εξαπατούν και να μαζεύουν κόσμο με ευκολία λόγο ράτσας, οποιος κοροϊδεύει και ειναι αδίσταχτος σήμερα πάει μπροστά! ποιος θα μαζέψει κόσμο? αυτός που θα πει οτι στην Ελλάδα το 26% έχει αφρικάνικο γονιδίωμα? η αυτός που θα πει καθαρό το ελληνικό DNA?

Ποιος θα εξαπατήσει γυναίκες με ευκολία ο κάλος που τα λέει ως έχουν η ο ύπουλος που λέει αυτά που θέλει να ακούσει?γιαυτό γέμισε πονηρούς και αδίσταχτους η Ελλάδα που πάνε στο πάτο την κοινωνία,αφού το κακό πολλαπλασιάζεται πως περιμένεις να βγουν τα παιδιά μαντάμ αν τα κάνεις με δαίμονες λόγο τις ευκολίας που έχουν να εξαπατούν άγγελοι? θα μου πεις εδω νομιζουν ότι ο χαρακτήρας διαμορφώνεται στα παιδικά χρονιά όπως τους πιπιλίζουν ψυχολόγοι,ενώ προϋπάρχει, με αυτό έχουν να κάνουν και ζώδια . Για την την ιστορια λύθηκε ένα μυστήριο από 13 χρόνων: ανακάλυψα που οφείλετε η χαώδες διάφορα με τον μεγαλύτερο αδελφό που είμαστε το ακριβώς αντίθετο,ο όποιος έλεγε ύβρεις με το παραμικρό, κτυπούσε τα μικρότερα αδελφια του, έβλεπε ποδόσφαιρο ενώ έχω απέχθεια από μικρό και έλεγε ότι αυτά που διάβαζα τύπου μεταφυσικά ειναι χαζομάρες !(μήπως σας θυμίζει αυτό κλασικούς νεοέλληνες που χλευάζουν τέτοια θέματα?) έξω έδειχνε κάλος και έκρυβε την ύπουλη φύση του,δεν μιλάμε καν εδω και χρονιά γιατι είμαστε από άλλους κόσμους! γιαυτό δεν ταίριαζα από μικρός με πολλούς Νεοέλληνες πάρα μονο με κάλους.

Η δεύτερη πληγή της Ελλάδας (μετά τους συμμορίτες) , οι οποίοι ειναι είτε δογματικά Έλληνες οπως θα ηταν Τούρκοι Βούλγαροι κτλ ανάλογα που θα γεννηθούν ίδιες ράτσες ειναι εξάλλου είτε αδίσταχτοι που παριστάνουν τους πατριώτες, αυτοί παρασύρουν και τους τελευταίους απόγονους αρχαίων που έχουν απομείνει σε όλη την Ευρώπη και οχι μονο στην Ελλάδα και ειδικά τις γυναικες οι οποίες ειναι περισσότερες για άγνωστο λόγο! φανατίζουν τους Νεοέλληνες με την Ελλάδα όπως με ομάδες ώστε να τα βλέπουν όλα δογματικά και οχι αντικειμενικά! όπως κάνουν οι συμμορίτες που 500 χρονιά τώρα σπέρνουν διχόνοια μεταξύ άλλοτε αδελφικών λαών Ευρώπης !που να τα πιάσουν αυτά οι πολλοί έτσι όπως τους έχουν κάνει? μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος λοιπόν

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications