Οι εφοριακοί μαθαίνουν αυτοάμυνα για να πιάνουν φοροφυγάδες(!)

Τα αυξανόμενα περιστατικά ξυλοδαρμών αναγκάζουν τους ελεγκτές της ΑΑΔΕ να πάρουν τα μέτρα τους μαθαίνοντας αυτοάμυνα.

Αποτελούν στόχο για τους επιχειρηματίες που δεν κόβουν αποδείξεις ή κρύβουν έσοδα και σε ακραίες περιπτώσεις δεν διστάζουν να βγάλουν μέχρι και όπλο προκειμένου να αποφύγουν τα πρόστιμα. Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ σκορπούν πανικό σε όποιο κατάστημα επισκεφθούν για έλεγχο, με την κατάσταση τα τελευταία χρόνια να ξεφεύγει και τους εφοριακούς να καταλήγουν στα επείγοντα κάποιου νοσοκομείου.

Στο «κυνήγι» των εφοριακών φαίνεται πως έχουν μπει και οι πολίτες, καθώς πρόσφατα δύο ελεγκτές στις Σέρρες έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού από καλεσμένους σε γάμο, όταν ζήτησαν από τον ιδιοκτήτη του κτήματος στο οποίο γινόταν η δεξίωση να τους δείξει τις αποδείξεις.

Την ίδια ώρα, οι εφοριακοί περνούν στην «αντεπίθεση» και προπονούνται σκληρά ώστε να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε απειλή από καταστηματάρχη στα «σαφάρι» ελέγχων που εξαπολύουν. Εδώ και πέντε χρόνια η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έχει δημιουργήσει για τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών τμήμα μαθημάτων αυτοάμυνας, με προπονητή έναν «θρύλο» της ελληνικής πάλης. Σκοπός του προγράμματος είναι να τονώσει το ηθικό των εφοριακών, με την ελπίδα οι φοροφυγάδες να θυμηθούν τους «ράμπο» του ΣΔΟΕ.

Ο κ. Καλτσίδης μετά τις διεθνείς διακρίσεις του στις πολεμικές τέχνες εργαζόταν ως υπάλληλος στην ΑΑΔΕ και δέχθηκε να αναλάβει την εκγύμναση των συναδέλφων του. Στον απόηχο των κρουσμάτων βίας κατά εφοριακών, το τμήμα προσελκύει ολοένα και περισσότερους μαθητές, που διδάσκονται τα μυστικά της αυτοάμυνας προτού ριχτούν στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής.

«Οι πρώτοι που ήρθαν ήταν οι ελεγκτές, καθώς υπήρχε ο φόβος από τα περιστατικά βίας εναντίον συναδέλφων τους. Από τότε, αρκετοί είναι αυτοί που μου λένε ότι έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με ξυλοδαρμό.

Εγώ αυτό που τους μαθαίνω είναι κάποιες λαβές αυτοάμυνας, πώς θα βάλουν τα χέρια ώστε να μην ανοίξει το κεφάλι τους αν δεχθούν χτύπημα, πώς θα προστατευτούν από μια δύσκολη κατάσταση» εξηγεί στο «Εθνος της Κυριακής» ο κ. Καλτσίδης και τονίζει πως σε καμία περίπτωση δεν εκπαιδεύει τους εφοριακούς στο πώς να χτυπούν τους φορολογούμενους.

«Μαθαίνουν αυτοάμυνα μέσω της πάλης. Αμυνα σημαίνει πώς θα πέσουν σε ένα τέτοιο συμβάν και πώς θα γλιτώσουν ενδεχόμενα χτυπήματα, όχι πώς θα χτυπήσουν οι ίδιοι.

>Πηγή καθεστωτική ethnos.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications