Νόμος της έλξης: Πως να Προσελκύσετε το Καλό αντί για το Κακό

Ιδού το πρόβλημα. Οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται αυτό που δεν θέλουν, και μετά αναρωτιούνται γιατι τους προκύπτει διαρκώς. Τζόν Άσαραφ

Ο μόνος λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι δεν έχουν αυτό που επιθυμούν είναι οτι σκέφτονται περισσότερο αυτό που δε θέλουν παρά αυτό που θέλουν. Αφουγκραστείτε τις σκέψεις σας και ακούστε τα λόγια που αρθρώνετε. Ο νόμος είναι απόλυτος και δεν αφήνει περιθώρια λάθους.

Μια επιδημία χειρότερη απ’ όλες τις συμφορές που έπληξαν κατά καιρούς την ανθρωπότητα μαίνεται εδώ και αιώνες. Είναι η επιδημία του Δε Θέλω. Οι άνθρωποι διατηρούν την επιδημία ζωντανή όταν σκέφτονται, μιλούν και συμπεριφέρονται αρνητικά, εστιάζοντας σε αυτά που δε θέλουν. Τούτη όμως είναι η γενιά που θα αλλάξει την Ιστορία, γιατί εμείς λαμβάνουμε τη γνώση που θα μας απελευθερώσει και θα μας απαλλάξει από την επιδημία! Η αρχή θα γίνει με Εσάς. Εσείς θα είστε οι πρωτοπόροι σ’ αυτό το κίνημα της νέας σκέψης με το να σκέφτεστε και να μιλάτε γι’ αυτά που θέλετε. Τόσο απλά.

Ο νόμος της έλξης αδιαφορεί για το αν εσείς εκλαμβάνετε κάτι ως καλό ή κακό, για το αν το θέλετε ή δεν το θέλετε. Το μόνο που κάνει είναι να ανταποκρίνεται στις σκέψεις σας. Έτσι, λοιπόν, αν εσείς βλέπετε μπροστά σας ένα βουνό από χρέη και νιώθετε απαίσια, αυτό είναι το σήμα που εκπέμπετε στο Σύμπαν: Νιώθω πραγματικά πολύ άσχημα για τα χρέη μου. Λέγοντας αυτό απλά το επιβεβαιώνετε στον εαυτό σας. Το αισθάνεστε σε κάθε επίπεδο της ύπαρξής σας. Και αυτό θα εξακολουθήσετε να λαμβάνετε, επαυξημένο και ενισχυμένο. Μπόμπ Ντόιλ

Ο νόμος της έλξης είναι ένας φυσικός νόμος. Είναι απρόσωπος και δε διακρίνει καλά ή κακά πράγματα. Λαμβάνει τις σκέψεις σας και τις αντανακλά πάνω σας ως εμπειρία ζωής – της δικής σας ζωής. Πολύ απλά, ο νόμος της έλξης σας επιστρέφει αυτό που σκέφτεστε, ό,τι κι αν είναι.

Στην πραγματικότητα, ο νόμος της έλξης είναι υπάκουος. Όταν σκέφτεστε αυτό που θέλετε και εστιάζετε πάνω του με όλες τις δυνάμεις, ο νόμος της έλξης θα σας δώσει ακριβώς αυτό που επιθυμείτε, κάθε φορά. Όταν εστιάζετε σε αυτά που δε θέλετε -Δε θέλω ν’ αργήσω, δε θέλω να αργήσω -, ο νόμος της έλξης δεν ακούει ότι δεν το θέλετε. Υλοποιεί όσα σκέφτεστε, και αυτό θα εξακολουθήσει να κάνει. Ο νόμος της έλξης δε μεροληπτεί υπέρ του θέλω ή του δε θέλω . Όταν εστιάζετε σε κάτι, ανεξάρτητα από το τι είναι αυτό, ουσιαστικά του ζητάτε να υλοποιηθεί. Λίζα Νικόλς – Συγγραφέας και Υποστηρίκτρια Προσωπικής Ενδυνάμωσης

Όταν επικεντρώνετε τις σκέψεις σας σε κάτι που θέλετε και εμμένετε σ’ αυτό, εκείνη τη στιγμή καλείτε το επιθυμητό χρησιμοποιώντας την ισχυρότερη δύναμη που υπάρχει στο Σύμπαν. Ο νόμος της έλξης δε λειτουργεί υπολογίζοντας στην εξίσωση τα μή, τα όχι και τα δεν ή οποιεσδήποτε άλλες αρνητικές λέξεις. Καθώς εσείς αρθρώνετε αρνητικές λέξεις, να τι λαμβάνει ο νόμος της έλξης:

Δε θέλω να λεκιάσω το ρούχο μου.
Θέλω να λεκιάσω το ρούχο μου και να συνεχίσω να το λεκιάζω.
Δε θέλω ένα αποτυχημένο κούρεμα.
Θέλω αποτυχημένα κουρέματα.
Δε θέλω να καθυστερήσω.
Θέλω να καθυστερώ.
Δε θέλω να μου φερθεί με αγένεια αυτός ο άνθρωπος.
Θέλω να μου φερθεί με αγένεια, και έτσι να μου φέρονται και οι άλλοι.
Δε θέλω ο υπέυθυνος κρατήσεων του εστιατορίου να δώσει το τραπέζι μας.
Θέλω οι υπεύθυνοι κρατήσεων των εστιατορίων να δίνουν το τραπέζι μας.
Δε θέλω να με χτυπήσουν αυτά τα παπούτσια.
Θέλω να με χτυπούν τα παπούτσια.
Δεν μπορώ να διεκπεραιώσω τόση δουλειά.
Θέλω περισσότερη δουλειά απ’ όση μπορώ να διεκπεραιώσω.
Δε θέλω να κολλήσω γρίππη.
Θέλω να κολλήσω γρίπη και άλλα μικρόβια.
Δε θέλω διαφωνίες.
Θέλω περισσότερες διαφωνίες.
Μη μου μιλάς έτσι.
Θέλω να μου μιλάς έτσι, και μ’ αυτό τον τρόπο θέλω να μου μιλούν και οι άλλοι.
Ο νόμος της έλξης σας δίνει αυτό που σκέφτε – τελεία και παύλα!

Ο νόμος της έλξης είναι πάντα έτοιμος να εφαρμοστεί, είτε πιστεύετε στην ύπαρξή του και τον κατανοείτε είτε όχι. Μπόμπ Πρόκτορ
Ο νόμος της έλξης είναι ο νόμος της δημιουργίας. Η κβαντική φυσική μας λέει οτι ολόκληρο το Σύμπαν προήλθε απο τη σκέψη! Δημιουργείτε τη ζωή σας με όχημα τις σκέψεις σας και το νόμο της έλξης, και όλοι οι υπόλοιποι κάνουν ακριβώς το ίδιο. Ο νόμος δεν εφαρμόζεται μόνο όταν έχετε επίγνωση της λειτουργίας του. Ήταν ανέκαθεν σε εφαρμογή στη ζωή σας και στη ζωή κάθε ανθρώπινου όντος, από καταβολής κόσμου. Όταν αποκτήσετε συνείδηση αυτού του σπουδαίου νόμου, θα αποκτήσετε συνείδηση του πόσο εκπληκτικά ισχυροί είστε. Τόσο ισχυροί, ώστε να μπορείτε να δημιουργείτε τη ζωή σας με τη ΣΚΕΨΗ.

Τίθεται σε εφαρμογή όσο σκέφτεστε. Όταν οι σκέψεις σας τρέχουν, ο νόμος της έλξης εφαρμόζεται. Όταν σκέφτεστε το παρελθόν, ο νόμος της έλξης μπαίνει σε εφαρμογή. ‘Οταν σκέφτεστε το παρόν ή το μέλλον, ο νόμος της έλξης μπαίνει σε εφαρμογή. Πρόκειται για μια διαδικασία σε συνεχή εξέλιξη. Δεν μπορείτε να τη σταματήσετε προσωρινά, ούτε να την παύσετε. Βρίσκεται σε αέναη κίνηση, όπως ακριβώς και οι σκέψεις σας. Λίζα Νικόλς

Είτε το συνειδητοποιούμε είτε όχι, τον περισσότερο καιρό σκεφτόμαστε, Όταν μιλάτε ή ακούτε κάποιον, σκέφτεστε. Όταν διαβάζετε εφημερίδα ή βλέπετε τηλεόραση, σκέφτεστε. Όταν ετοιμάζεστε το πρωί, σκέφτεστε. Για πολλούς απο εμάς, η μόνη ώρα που δεν σκεφτόμαστε είναι η ώρα του ύπνου – ωστόσο, οι ελκτικές δυνάμεις εξακολουθούν να λειτουργούν με βάση τις τελευταίες σκέψεις που κάναμε προτού κοιμηθούμε. Φροντίστε οι τελευταίες σκέψεις σας πριν από τον ύπνο να είναι καλές.

Η δημιουργία είναι αέναη διαδικασία. Κάθε φορά που ένα άτομο κάνει μια σκέψη ή χρησιμοποιεί ένα συγκεκριμένο, χρονικά παρατεταμένο τρόπο σκέψης, βρίσκεται στη διαδικασία της δημιουργίας. Από αυτές τις σκέψεις κάτι θα υλοποιηθεί. Μάϊκλ Μπερνάρντ Μπέκγουιθ

Αυτό που σκέφτεστε αυτή τη στιγμή δημιουργεί τη μελλοντική ζωή σας. Δημιουργείτε τη ζωή σας με τις σκέψεις σας. Και επειδή σκέφτεστε διαρκώς, δημιουργείτε διαρκώς. Αυτό που σκέφτεστε περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο, αυτό στο οποίο εστιάζετε τις σκέψεις σας, αυτό θα μορφοποιηθεί ως η ζωή σας.

Όπως και σε όλους τους φυσικούς νόμους, έτσι και στο νόμο της έλξης ενυπάρχει το στοιχείο της αρτιότητας. Εσείς δημιουργείτε τη ζωή σας. Οι σκέψεις είναι σπόροι, και η σοδειά που θα δρέψετε θα εξαρτηθεί από την ποιότητα των σπόρων αυτών.

Αν μεμψιμοιρείτε, ο νόμος της έλξης θα φέρει δυναμικά στη ζωή σας περισσότερους λόγους για να μεμψιμοιρείτε. Αν ακούτε κάποιον άλλο να μεμψιμοιρεί και εστιάσετε σ’ αυτό, εκφράζοντας τη συμπαράστασή σας, συμφωνώντας μαζί του, την ίδια εκείνη στιγμή προσελκύετε πάνω σας περισσότερους λόγους για μεμψιμοιρία.

Ο νόμος απλώς αντανακλά και σας αποδίδει αυτό ακριβώς στο οποίο επικεντρώσατε τις σκέψεις σας. Με τούτη την ισχυρή γνώση μπορείτε να αλλάξετε εκ βάθρων τις συνθήκες και τα δεδομένα της ζωής σας, όποια και αν είναι αυτά, αλλάζοντας τον τρόπο που σκέφτεστε.

Μπίλ Χάρις – Διδάσκαλος και Ιδρυτής του Ινστιτούτου ερευνών Centerpointe:
Είχα κάποτε ένα μαθητή ονόματι Ρόμπερτ. Ο Ρόμπερτ παρακολουθούσε μια σειρά μαθημάτων μέσω Διαδικτύου, πράγμα που σημαίνει ότι ένα μέρος της επικοινωνίας μας γινόταν με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Ο ρόμπερτ ήταν ομοφυλόφυλος. στα ηλεκτρονικά μηνύματα του μου περιέγραφε τη ζοφερή πραγματικότητα της ζωής του. Στη δουλειά του οι συνάδελφοί του τον κατέκριναν. Μου προξενούσε μεγάλη και μόνιμη ταραχή να μαθαίνω πόσο άσχημα του φέρονταν οι άνθρωποι. Πολλές φορές, όταν περπατούσε στο δρόμο, τον πλησίαζαν διάφοροι ομοφυλοφοβικοί με πρόθεση να του επιτεθούν φραστικά ή να τον λοιδορήσουν. Ο Ρόμπερτ ήθελε να γίνει θεατρικός κωμικός στο είδος της stand-up κωμωδίας, όταν όμως κατάφερε τελικά να πιάσει δουλειά σε μια τέτοια παράσταση βρέθηκε και πάλι αντιμέτωπος με το πρόβλημά του. Κατά το κοινώς λεγόμενο, οι θεατές τον ξεφώνιζαν. Η ζωή του ήταν βουτηγμένη στη δυστυχία και τη μιζέρια, και απολύτως επικεντρωμένη στη συσχετισμένη με την ομοφυλοφιλία του κοινωνική κατακραυγή.

Άρχισα να του διδάσκω οτι εστίαζε σε αυτό που δεν ήθελε. Τον παρέπεμψα στα ηλεκτρονικά μηνύματα που μου είχε στείλει, λέγοντάς: Διάβασέ τα ξανά. Δες όσα μου περιγράφεις, όλα αυτά που δε θέλεις να σου συμβούν. Είσαι πολύ παθιασμένος με το θέμα, και ακριβώς επειδή επικεντρώνεσαι με τόσο πάθος σ’ αυτό, το προκαλείς. το κάνεις να συμβεί ακόμα πιο γρήγορα, ακόμα πιο πολύ!

Ο Ρόμπερτ σκέφτηκε σοβαρά όσα του είπα και άρχισε να προσπαθεί πραγματικά να αλλάξει. Αυτό που συνέβη τις επόμενες έξι με οχτώ εβδομάδες ήταν ένα πραγματικό θαύμα. Όσοι απο τους συναδέλφους του στο γραφείο τον παρενοχλούσαν είτε μετατέθηκαν σε άλλο τμήμα είτε παραιτήθηκαν από την εταιρεία είτε, πολύ απλά, έπαψαν να σχολούνται μαζί του. Άρχισε να αγαπά τη δουλειά του. Στο δρόμο δεν τον πείραζε κανείς. Απλώς αυτοί οι άνθρωποι δεν περνούσαν πια από μπροστά του. Στις εμφανίσεις του ως κωμικός άρχισε να κερδίζει το χειροκρότημα του κοινού, και κανείς δεν τον ξεφώνιζε πια!

Ολόκληρη η ζωή του είχε αλλάξει επειδή ο ίδιος είχε πάψει να εστιάζει σε ό,τι δεν ήθελε, σε ό,τι φοβόταν, σε ό,τι πάσχιζε να αποφύγει, επικεντρώνοντας τις σκέψεις του σε αυτό που πραγματικά ήθελε και προσδοκούσε να συμβεί.

Η ζωή του Ρόμπερτ άλλαξε επειδή ο ίδιος άλλαξε τις σκέψεις του. Άρχισε να εκπέμπει σε μια διαφορετική συχνότητα στο Σύμπαν. Το σύμπαν υποχρεούται να εκπέμψει τις εικόνες της νέας συχνότητας, όσο δύσκολη ή απραγματοποίητη και αν φαίνεται η νέα κατάσταση. Οι καινούριες σκέψεις του Ρόμπερτ έγιναν η κανούρια συχνότητά του, και οι εικόνες ολόκληρης της ζωής του άλλαξαν.

Κρατάτε τη ζωή σας στα χέρια σας. Όπου και αν βρίσκεστε αυτή τη στιγμή, ό,τι και αν σας έχει συμβεί, μπορείτε να αρχίσετε συνειδητά να επιλέγετε τις σκέψεις σας και να αλλάξετε τη ζωή σας. Απελπιστικές καταστάσεις δεν υπάρχουν. Οι συνθήκες της ζωής σας, στο σύνολό τους, μπορούν να αλλάξουν!

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications