Μυστηριώδες σήμα κατέγραψε το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο του κόσμου

Ένα ηχητικό σήμα που καταγράφηκε από το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο στον κόσμο, το οποίο είναι στην Κίνα, έχει προκαλέσει αναστάτωση στην επιστημονική κοινότητα.

Το κινεζικό τηλεσκόπιο FAST, που είναι εγκατεστημένο στην Πινγκτανγκ της Κίνας, κατέγραψε δύο φορές ένα μυστηριώδες και σπάνιο ηχητικό σήμα, τύπου FRB, το οποίo δεν μπορεί να εξηγηθεί.

Συγκεκριμένα, η πρώτη καταγραφή του ηχητικού σήματος έγινε την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Τα σήματα FRB ανακαλύφθηκαν πριν από 12 χρόνια και έκτοτε έχουν καταγραφεί μόλις εκατό.

Το αξιοσημείωτο και αυτό που προβληματίζει τους αστρονόμους είναι πως τα σήματα FRB δεν επαναλαμβάνονται και έτσι δεν μπορούν να εντοπιστούν εύκολα, αλλά το κινέζικο τηλεσκόπιο κατέγραψε άλλες δύο φορές το FRB121102, μία το 2012 και μία το 2005. Το σήμα φαίνεται να προέρχεται από έναν γαλαξία-νάνο, σε απόσταση 3 δισεκατομμυρίων ετών φωτός από τη Γη.

Ο Ζανγκ Ξινξίν από το Εθνικό Αστρονομικό Παρατηρητήριο της Κίνας δήλωσε: «Αν και είναι αδιαμφισβήτητα συναρπαστικό, δεν έχουμε αρκετά στοιχεία γι' αυτό το αινιγματικό σήμα ώστε να συμπεράνουμε τι το έχει δημιουργήσει».

Αν και έχουν διατυπωθεί πολλές θεωρίες, έχει αποκλεισθεί το ότι προέρχεται από παρεμβολή κάποιου αεροσκάφους ή δορυφόρου.

Post A Comment:

1 comment

Lείπε...

Ναι μεγάλε...περίμενε να σου στείλουνε διεύθυνση κ αρυθμο !!!!

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications