Λαβρόφ: Ο πόλεμος στη Συρία έχει φτάσει στο τέλος του

«Ο πόλεμος στη Συρία έχει φτάσει πραγματικά στο τέλος του», σημείωσε σε συνέντευξή του, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, δίδοντας έμφαση στα βήματα που πρέπει να γίνουν στο εξής.

Την εκτίμηση ότι ο πόλεμος στη Συρία έχει τελειώσει εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να προωθηθεί μια λύση διαρκείας για την κρίση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

«Ο πόλεμος στη Συρία έχει φτάσει πραγματικά στο τέλος του. Η χώρα σταδιακά επιστρέφει σε μία ομαλή, ειρηνική ζωή. Παραμένουν κάποια ενεργά σημεία εντάσεων στα εδάφη που δεν ελέγχονται από τη συριακή κυβέρνηση, όπως στην Ιντλίμπ και στην ανατολική όχθη του Ευφράτη», είπε ο Λαβρόφ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Trud.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι οι πιο σημαντικοί στόχοι σε σχέση με τη Συρία είναι η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας για τους αμάχους και η «πρόωθηση της πολιτικής διαδικασίας για την επίλυση της κρίσης, προκειμένου να επιτευχθεί σταθερή και μακράς διαρκείας σταθεροποίηση της κατάστασης στη χώρα και σε ολόκληρη την περιοχή της Μέσης Ανατολής».

Σημειώνεται ότι χθες ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, η Ρωσία ενημέρωσε το Ισραήλ για τα μέτρα που έλαβε προκειμένου να «στηρίξει τις προσπάθειες της συριακής κυβέρνησης στη μάχη εναντίον των τρομοκρατών που εξακολουθούν να παραμένουν στη ζώνη της Ιντλίμπ και να προωθήσει ζητήματα που σχετίζονται με την ανθρωπιστική βοήθεια και τη διευκόλυνση της πολιτικής διαδικασίας στο πλαίσιο της σύστασης μιας συνταγματικής επιτροπής».

Ο Λαβρόφ σημείωσε, επίσης, ότι οι κυρώσεις που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ και ευρωπαϊκές χώρες σε βάρος της συριακής κυβέρνησης ήταν εντελώς αντιπαραγωγικές.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications