Φωτιά Νέα Μάκρη: “Είναι η έβδομη φωτιά, δεν είναι τυχαίο”, λέει ο Χαρδαλιάς (vids)

Φωτιά Νέα Μάκρη: Υπόνοιες για εμπρησμό άφησε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς όσον αφορά την φωτιά που ξέσπασε στη Νέα Μάκρη τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Στη δήλωση ότι «δεν απειλούνται κατοικίες από τη φωτιά», προχώρησε ο δήμαρχος Ραφήνας, Ευάγγελος Μπουρνούς για την πυρκαγιά που ξέσπασε στη Νέα Μάκρη. «Η φωτιά έχει οριοθετηθεί και από την πλευρά της ΝΤΑΟΥ Πεντέλης και αναμένουμε τα εναέρια μέσα για να την θέσουμε υπό ολικό έλεγχο», επισήμανε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real Fm. «Δεν είναι η πρώτη φωτιά που μπαίνει βράδυ, προχθές ξαναείχαμε, όλα αυτά είναι λίγο περίεργα. Ελπίζω, πάντως, ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα», συνέχισε.

Την ίδια ώρα, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε με την σειρά του: «Το περίεργο είναι πως αυτοί η φωτιά είναι η δεύτερη μέσα σε τρεις μέρες στο ίδιο σημείο με δύο εστίες. Υπάρχουν κάποιες ύποπτες καταστάσεις οι οποίες ελέγχονται. Νομίζω, όμως, ότι δεν μπορεί να είναι τυχαίο στην ευρύτερη περιοχή να υπάρχουν μικροεστίες, επτά στο σύνολο, περίπου βραδινές ώρες».

Ξυπνήσαμε από τις καμπάνες
Όπως αναφέρει κάτοικος της περιοχής, υπήρξε αναστάτωση καθώς ξύπνησαν από τις καμπάνες που χτύπησαν. «Ξυπνήσαμε από τις καμπάνες. Ο κόσμος βγήκε από τα σπίτια του» τόνισε κάτοικος της περιοχής μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για τη φωτιά στη Νέα Μάκρη”. Όπως δήλωσε, ευτυχώς η φωτιά κατευθύνθηκε προς το βουνό και απομακρύνθηκε από τα σπίτια. Στην αρχή, ωστόσο, όταν η φωτιά ξέσπασε, οι φλόγες έφτασαν στα 300 μέτρα από τα σπίτια.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, άφησε υπόνοιες εμπρησμού, τονίζοντας ότι οι φωτιές που έχουν εκδηλωθεί στην περιοχή της τελευταίες ημέρες δεν είναι τυχαίες. «Υπάρχουν κάποιες ύποπτες καταστάσεις οι οποίες ελέγχονται», επισήμανε.

Καταγγελίες για εμπρησμό Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της Πυροσβεστικής, πιθανότατη αιτία της φωτιάς είναι ο εμπρησμός, καθώς μετά το πρώτο μέτωπο στο Λιβίσι, ξέσπασε και ένα δεύτερο στην Αγία Μαρίνα. Κάτοικοι μάλιστα, είπαν πως είδαν ένα ύποπτο μηχανάκι να κατευθύνεται προς το Λιβίσι, όπου και ξέσπασε η φωτιά. Δεν θεωρούν τυχαίο οι Αρχές και οι κάτοικοι, ότι ξέσπασε στο ίδιο μέρος φωτιά, στη διάρκεια της νύχτας μέσα σε λίγα 24ωρα.

Δεν είναι τυχαίο ότι είχαμε φωτιά στο ίδιο μέρος σε τρεις μέρες, λέει ο Πατούλης
Στη Νέα Μάκρη έσπευσε τις πρώτες πρωινές ώρες και ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης. Ο κ. Πατούλης ενημερώθηκε για την κατάσταση στο μέτωπο, ενώ δήλωσε στον ΣΚΑΪ πως θεωρεί ότι δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι έπιασε ξανά φωτιά στο ίδιο μέρος, μέσα σε τρεις ημέρες.

«Το σημαντικό είναι ότι δεν κινδυνεύουν σπίτια. Θα πρέπει να περιμένουμε και τα πρώτα εναέρια μέσα για την κατάσβεση. Το πυροσβεστικό σώμα ήρθε αμέσως με σημαντικές επίγειες δυνάμεις. Κάποιοι κάτοικοι απομακρύνθηκαν από μόνοι τους για προληπτικούς λόγους. Το μέτωπο είναι μεγάλο. Οι επίγειες δυνάμεις μπορούν να φτάσουν μέχρι ένα συγκεκριμένο σημείο, καθώς η περιοχή είναι δύσβατη σε ένα μέρος. Δεν είναι τυχαίο ότι σε τρεις ημέρες έπιασε πάλι φωτιά στο ίδιο σημείο», σχολίασε.

Στο σημείο είναι και ο δήμαρχος Μαραθώνα, κ. Στέργιος Τσίρκας που ανέφερε: «Η φωτιά είναι σε απόσταση ασφαλείας από τις κατοικίες. Κατευθύνεται δυτικά η φωτιά. Περιμένουμε τα εναέρια μέσα σε λίγη ώρα, που θα βοηθήσουν στην κατάσβεση της φωτιάς. Είναι δύσβατο το μέρος της φωτιάς. Ο κόσμος είναι ανήσυχος καθώς έχουν δει πολλά περιστατικά τελευταία».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications