Ένας άντρας με στολή δαίμονα και η μυστικιστική τραγωδία σε Luna Park στην Αυστραλία

Το 1935, στην πόλη του Σίδνεϊ (Αυστραλία), άνοιξε ένα μεγάλο πάρκο ψυχαγωγίας γνωστό ως "Luna Park Sydney" , το οποίο λειτουργούσε χωρίς προβλήματα για περισσότερο από σαράντα χρόνια, τόσο για παιδιά όσο και για τους ενήλικες.

Έκλεισε το 1979, όταν μια φοβερή φωτιά σκότωσε επτά άτομα, μεταξύ των οποίων έξι παιδιά.Η επίσημη αιτία της πυρκαγιάς ήταν κάποιο πρόβλημα στο ηλεκτρολογικό εξοπλισμό, αλλά στη συνέχεια η αστυνομία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι θα μπορούσε να ήταν σκόπιμος εμπρησμός.

Εκείνη την ημέρα αυτού του τραγικού συμβάντος ήταν το ζευγάρι Jenny και John Godston, που πήγαν με τους δύο γιους τους Damien και Craig. Αρχικά επισκέφτηκαν το ζωολογικό κήπο Tarong και στη συνέχεια πήγαν για μια βόλτα στα αξιοθέατα του Luna Park.

Το λούνα παρκ λειτουργούσε μέχρι αργά το βράδυ και όταν έπεσε το σκοτάδι η οικογένεια πήρε την απόφαση να γυρίσει σπίτι, τα αγόρια άρχισαν να τους παρακαλάνε να μπουν στο Phantom Train πριν φύγουν, το οποίο ήταν μια εκδοχή τρένου κυματοθραύστη. Ο John Godston και οι γιοι του τελικά πήγαν για να κάνουν μια βόλτα, και η Jenny πήγε να αγοράσει παγωτά για όλους .

Όταν λίγα λεπτά αργότερα επέστρεψε στο τρένο Phantom, ηταν σαν ένας εφιάλτης που έγινε πραγματικότητα, μέρος της άμαξας είχε ένα παχύ μαύρο καπνό, το προσωπικό του πάρκου φώναζε στους ανθρώπους να φύγουν μακριά σε μια από τις διαδρομές υπήρχε μια σήραγγα στην οποία είχε μείνει το τρένο και έβγαινε μια μεγάλη φλόγα φωτιάς.

Οι περισσότεροι επιβάτες κατάφεραν να βγουν από τα καροτσάκια και να βγουν από τη σήραγγα ζωντανοί,έπαθαν μόνο ελαφριά δηλητηρίαση από τον καπνό, αλλά επτά άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο σύζυγος της Jenny και οι δύο γιοι της, σκοτώθηκαν. Τα σώματα τους βρέθηκαν κοντά στην έξοδο στην σήραγγα, δεν μπόρεσαν να φτάσουν στην έξοδο.

Η φωτιά σβήστηκε γρήγορα και το πάρκο έκλεισε αμέσως για να βρουν τα αίτια της τραγωδίας,εν τω μεταξύ η Jenny Godston βρισκόταν σε μεγάλο πένθος, θρηνούσε τον αποθανόντα σύζυγο της και τα δυο παιδιά της.

Μετά από λίγο, βρήκε τη δύναμη να κοιτάξει τις φωτογραφίες που είχαν βγάλει λίγο πριν στο πάρκο.

Και σε μια από τις εικόνες είδε μια πολύ παράξενη φιγούρα. Ήταν δίπλα σε αλλα αγόρια και κοντά στα παιδιά της και ήταν ένας άνδρας με μια παράξενη μάσκα ζώου με μαλλιά και κέρατα στο κεφάλι του.

Η Jenny κατάλαβε αμέσως ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, αυτός ο άνθρωπος δεν έμοιαζε με συνηθισμένους ανθρώπους με στολές διαφόρων χαρακτήρων που προσέφεραν χαρά στους επισκέπτες, αλλά μάλλον με δαίμονα.

Και όταν ζήτησε βοήθεια από τη διοίκηση του πάρκου, κανένας από αυτούς δεν μπορούσε να ταυτοποιήσει το άτομο στη φωτογραφία ως κάποιο υπάλληλο τους και ως εκ τούτου δήλωσαν ότι δεν υπήρχε τέτοιο άτομο καταχωρημένο στους υπαλλήλους τους.

Αργότερα, διάφοροι ερευνητές είπαν ότι αυτός ήταν ο άνθρωπος που προκάλεσε το εμπρησμό και η στολή που φορούσε ηταν αρχαίας σημιτικής θεότητας που ονομάζεται Moloch. Θυσίαζε παιδιά με το να τα καίει.

Οι ιστορικοί γνωρίζουν την περίπτωση όταν στην Καρχηδόνα τον 3ο αιώνα π.Χ, οι κάτοικοι έκαψαν περίπου 500 παιδιά τους(!). Για να εξιλεώσουν τον κακό θεό, τα παιδιά (που πιστεύεται ότι ήταν βρέφη) τοποθετήθηκαν στα απλωμένα χεριά ενός αγάλματος, ένα πέτρινο είδωλο με το κεφάλι ενός μοσχαριού, κάτω από το οποίο υπήρχε μια μεγάλη φωτιά.

Το Sydney Luna Park μετά την πυρκαγιά άνοιξε ξάνα το 1982, με νέο όνομα και με νέο ιδιοκτήτη. Όλοι ήθελαν να ξεχάσουν την τρομερή τραγωδία και τις ασυνήθιστες λεπτομέρειες που την συνόδευαν ... Το 2004 μια μνημειακή πλάκα εμφανίστηκε στη μνήμη των θυμάτων της φωτιάς.
©AETOS NEWS

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications