Σε ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά στον Υμηττό – Καταγγελίες για έκρηξη και ταυτόχρονες εστίες

Εκκενώθηκαν σπίτια στην Παιανία προληπτικά. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από δασική έκταση, πλησίον της οδού Σερρών, στην Παιανία, και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.Έχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές σε ένα σπίτι και εξωτερικά σε άλλα τρία

Δεν έχει αναφερθεί κανένας τραυματισμός
Εξετάζονται καταγγελίες κατοίκων της Παιανίας, που κάνουν λόγο για έκρηξη και ταυτόχρονες εστίες
Σε ύφεση είναι η μεγάλη πυρκαγιά στον Υμηττό, όπου συνεχίζουν να επιχειρούν όλες οι δυνάμεις μέχρι να σβήσουν κάποιες μικρές εστίες που παραμένουν ακόμα ενεργές.

Η φωτιά ξέσπασε στις 03:18 σε κατοικημένη περιοχή στην Παιανία και έφτασε στις κεραίες, όπου προξένησε μικρές ζημιές σε υλικά έξω από το χώρο.

Νωρίτερα, η Πυροσβεστική ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, αλλά δεν μπορούν ακόμα να μιλήσουν για έλεγχο, καθώς υπάρχουν διάσπαρτες εστίες, όπου κάνουν ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα και οι επίγειες δυνάμεις. Ωστόσο, εκφράζεται αισιοδοξία ότι η πυρκαγιά θα ελεγχθεί σύντομα.

Εκκενώθηκαν σπίτια στην Παιανία προληπτικά Νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, εκκενώθηκαν σπίτια στην Παιανία προληπτικά.

Από την πρώτη στιγμή, στο ενιαίο συντονιστικό κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος βρίσκεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και παράλληλα στο μέτωπο της φωτιάς έχει μεταβεί ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος αντιστράτηγος Βασίλειος Ματθαιόπουλος έθεσε σε γενική επιφυλακή το πυροσβεστικό σώμα στην Αττική, και σε μερική επιφυλακή όλη την Ελλάδα.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από δασική έκταση, πλησίον της οδού Σερρών, στην Παιανία, και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Στο μέτωπο της πυρκαγιάς έφταναν συνεχώς δυνάμεις από την Αττική και από την περιφέρεια, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας δόθηκε εντολή να επιχειρήσουν και εναέρια μέσα.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 141 πυροσβέστες με 46 οχήματα, ενώ έφθασαν στο σημείο και εναέρια μέσα.
Συγκεκριμένα από αέρος επιχειρούν πέντε αεροσκάφη, πέντε ελικόπτερα, ένα ελικόπτερο σε συντονιστικό ρόλο, καθώς και δύο ελικόπτερα του στρατού. Συνέδραμαν επίσης δύο μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού και δύο της περιφέρειας, καθώς και εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα και υδροφόρες ΟΤΑ.

Έχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές σε ένα σπίτι και εξωτερικά σε άλλα τρία. Λόγω της γρήγορης απομάκρυνσης των κατοίκων από την αστυνομία -σύμφωνα με την πυροσβεστική- δεν έχει αναφερθεί κανένας τραυματισμός.

Άνοιξαν οι δρόμοι στον Υμηττό Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην οδό Ιονίου στην Παιανία, άνοιξε το τμήμα της Αττικής Οδού προς Καισαριανή και η λεωφόρος Κατεχάκη-Αλίμου, όπου είχε διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων λόγω της πυρκαγιάς στον Υμηττό. Πλέον η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά, αλλά στις διασταυρώσεις υπάρχουν παντού τροχονόμοι για να κατευθύνουν τους οδηγούς.

Σημειώνεται ότι τρία άτομα που βρίσκονταν στις κεραίες του Υμηττού και συγκεκριμένα ένας φύλακας και δύο υπάλληλοι, απομακρύνθηκαν έγκαιρα από την αστυνομία και είναι ασφαλείς στο φυλάκιο της Καισαριανής.

Για τα αίτια της πυρκαγιάς, από την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού εξετάζονται μεταξύ άλλων καταγγελίες κατοίκων της Παιανίας, που κάνουν λόγο για έκρηξη και ταυτόχρονες εστίες, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει στοιχείο που να πιστοποιεί εμπρησμό.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications