Ο Πούτιν κερνάει παγωτό τον Ερντογάν και δίνει συγκεκριμένη «εντολή» για τα ρέστα - Βίντεο

Ο Πούτιν αγόρασε παγωτά για τον Ερντογάν και όλα τα μέλη των αντιπροσωπειών, στην αεροδιαστημική έκθεση MAKS-2019 και ζήτησε να δώσουν τα ρέστα σε Ρώσο υπουργό.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν κέρασε παγωτό τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την επίσκεψη των δύο ηγετών στο Διεθνές Αεροπορικό και Διαστημικό Σαλόνι MAKS-2019 σε προάστιο της Μόσχας.

Ο Πούτιν πλησίασε τον πάγκο με τα παγωτά και ρώτησε τι γεύσεις υπήρχαν.
«Η ποικιλία είναι μεγάλη: Σε κώνο ή σε κυπελλάκι, σοκολάτα, απλή κρέμα, φιστίκι. Έχουμε επίσης (παγωτό) βανίλια από τη Βόλογκντα», εξήγησε η πωλήτρια.

Καθώς ο διερμηνέας μετέφρασε βιαστικά στον Ερντογάν όσα ειπώθηκαν, ο Πούτιν κατάλαβε γρήγορα τι ήθελε ο ομόλογός του και ζήτησε βανίλια για τον Τούρκο πρόεδρο κι ένα παγωτό για τον ίδιο.

«Σοκολάτα ή απλή κρέμα;» ρώτησε η πωλήτρια.
«Και τα δύο», απάντησε ο Πούτιν.
Η κοπέλα έκανε τον λογαριασμό και ζήτησε 210 ρούβλια, δηλαδή κάτι λιγότερο από 3 ευρώ, ο Πούτιν έδωσε ένα χαρτονόμισμα 5.000 ρούβλια, δηλαδή πάνω από 67 ευρώ!

«Δώσε τα ρέστα στον υπουργό. Για να αναπτύξει την αεροπορία», είπε ο Πούτιν γνέφοντας προς τον Ρώσο υπουργό Βιομηχανίας και Εμπορίου, Ντένις Μαντούροφ.
«Σας ευχαριστώ για τη γενναιοδωρία», αποκρίθηκε, γελώντας, ο Μαντούροφ.
Ο Ερντογάν είχε ήδη ξετυλίξει το παγωτό του και ο Πούτιν είχε δοκιμάσει το δικό του, όταν ο Ρώσος πρόεδρος αποφάσισε να ξαναπάει προς τον πάγκο.

«Ξέρετε τι; Δώστε μας λίγο περισσότερο, για όλους», είπε ο Πούτιν και τα μέλη των αντιπροσωπειών έσπευσαν να επιλέξουν τη γεύση παγωτού που προτιμούσαν.

«(Αγόρασαν) περίπου 30, νομίζω. Πήραν κυπελάκια απλού παγωτού και σοκολάτας.Ένα κυπελάκι κοστίζει 70 ρούβλια και ένας κώνος 50 ρούβλια», εξήγησε η πωλήτρια στο Sputnik. Μετά το στιγμιότυπο με τα παγωτά, ο Πούτιν και ο Ερντογάν προχώρησαν προς τον χώρο όπου θα είχαν κατ’ ιδίαν συνομιλία.

sputniknews

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications