Πανσέληνος του Δεκαπενταύγουστου: Ανοικτοί οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία

Όπως κάθε χρόνο από το 2002 το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει με επιτυχία τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου προσφέροντας τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία στο κοινό σε μια καλοκαιρινή βραδιά κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού.

Να σημειωθεί ότι ο εορτασμός της Πανσελήνου του Αυγούστου 2019 θα κορυφωθεί την Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019, ημέρα της Πανσελήνου, με εκδηλώσεις που εκκινούν από τις 11 Αυγούστου και ολοκληρώνονται στις 19 Αυγούστου.

Οι εκδηλώσεις κυρίως μουσικές συναυλίες θα πραγματοποιηθούν σε 100 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία της χώρας ενώ θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό χωρίς τη διοργάνωση εκδηλώσεων 48 χώροι και μουσεία.

Η είσοδος σε όλους τους χώρους είναι ελεύθερη για το κοινό. Όπως ενημερώνει το ΥΠΠΟΑ: «συνολικά 97 αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και μουσεία της χώρας θα παραμείνουν ανοιχτά για να απολαύσει το κοινό το πιο λαμπερό φεγγάρι του καλοκαιριού και σε 48 από αυτά θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις, κυρίως μουσικές συναυλίες.

Οι εκδηλώσεις στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία της χώρας, που αναμένεται να αυξηθούν, καταγράφονται σε πίνακες που θα επικαιροποιούνται για την καλύτερη ενημέρωση του κοινού και θα είναι αναρτημένοι στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΠΟΑ στην ελληνική και αγγλική γλώσσα».

Για τον εορτασμό της πανσελήνου του Αυγούστου που συμπίπτει για το 2019 με την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου, επιλέχθηκε ως θέμα της αφίσας η Ι. Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στη Σίφνο. Σύμφωνα με το ΥΠΠΟΑ, ο απολογισμός των εκδηλώσεων του 2018 ξεπέρασε τους 100.000 επισκέπτες (έναντι των 74.970 επισκεπτών για το 2017 και 63.795 για το 2016) που κατέκλυσαν αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την επικράτεια.

Τις εκδηλώσεις προς την σελήνη σίγουρα απόγονοι αρχαίων τις κάνουν με "καθαρό ελληνικό DNA"! "φτυστοί με την θεά Αθηνά".
Και αυτοί που πάνε επίσης ειναι " Έλληνες" με "καθαρό ελληνικό DNA" όπως λένε οι εγκάθετοι που παριστάνουν τους γενετιστές! δηλαδή καμιά σχέση με ευρωπαϊκό γένος, στο ισλαμ έχουν το μισοφέγγαρο! θα δολοφονήσουν καμιά πάλι στην Πανσέληνο, όπως την φοιτήτρια στο Αιγάλεω πριν 4 μήνες, και είπαν ότι τάχα ηταν αυτοκτονία, ο πατέρας της 22χρονης Αρετής είπε ότι ηταν δολοφονία ενώ ηταν δουλειά της αστυνομίας όπως και να βρει τους ενόχους..

«Δεν κάνω πίσω. Θα βρω την αλήθεια και θα την αποκαλύψω για να σωθούν και άλλα παιδιά. Ο θάνατος της κόρης μου δεν ήταν αυτοκτονία. Αυτοί που ευθύνονται θα πληρώσουν. Υπάρχουν και άλλα θέματα που οι περιπτώσεις τους έχουν εμφανιστεί ως αυτοκτονίες» λέει ο ίδιος.

4 μήνες μετά κανένας ένοχος! πίσω από αυτά βρίσκονται οι γνωστοί(σε εμάς) συμμορίτες με σύνεργο την "ανεξάρτητη δικαιοσύνη -αστυνομία ", ο όχλος ως συνήθως δεν έχει ιδέα τι γίνεται κάτω από την μύτη του πάρα το γεγονός ότι τους βλέπεις μεσώ internet,πατάει και Like στις "έγκυρες πήγες τους" όλες στην πρώτη θέση, γεγονός που δείχνει ότι η αντίληψη και η νοημοσύνη έχει πιάσει πάτο στην Ελλάδα, αλλα όλοι έχουν πτυχία και θεωρούνται μορφωμένοι.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications