Νέο κύμα καύσωνα από την Παρασκευή- Έως και 40 βαθμούς η θερμοκρασία

Νέο κύμα καύσωνα θα κάνει την επέλασή του το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου, μετά τις θερμοκρασίες -ρεκόρ που καταγράφηκαν τον Ιούλιο. Από την Παρασκευή θα καταγραφεί άνοδος της θερμοκρασίας, με τον υδράργυρο να χτυπά «κόκκινο», με το θερμόμετρο να «σημαδεύει ψηλά» έως και το Δεκαπεντάυγουστο.

Συγκεκριμένα, στην Αττική η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία - Θράκη θα καταγραφούν κατά τόπους 39 βαθμοί, ενώ στα νησιά του Ιονίου το θερμόμετρο θα δείξει μέχρι και 40 βαθμούς. Στην Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 μέχρι 39 βαθμούς.

Σε Θεσσαλία, Ανατολική Στερέα, Εύβοια και Ανατολική Πελοπόννησο η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 39 βαθμούς και κατά τόπους 40 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη, όπου οι άνεμοι θα πνέουν τέσσερα με έξι μποφόρ, η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει μέχρι τους 33 βαθμούς Κελσίου και στη νότια Κρήτη μέχρι τους 35 βαθμούς.

Υψηλές θερμοκρασίες, μέχρι 36 βαθμοί Κελσίου, θα σημειωθούν επίσης στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου θα δείξει ο υδράργυρος στη Θεσσαλονίκη.
Η πρόβλεψη της ΕΜΥ για το Σαββατοκύριακο - Παραμένουν οι υψηλές θερμοκρασίες
Το Σάββατο η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 2 με 4 βαθμούς, περίπου, στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη. Στην υπόλοιπη Ελλάδα θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

Στην κεντρική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα φτάσει κατά τόπους τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αθήνα η μέγιστη θερμοκρασία προβλέπεται στους 36 και στη Θεσσαλονίκη στους 38 βαθμούς Κελσίου.
Την Κυριακή οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα στη δυτική και βόρεια χώρα.

Στην Αθήνα η μέγιστη θερμοκρασία προβλέπεται στους 35 βαθμούς Κελσίου και στη Θεσσαλονίκη στους 36 βαθμούς Κελσίου.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications