Η ιστορία του ντελιβερά που λήστεψε μια τράπεζα χωρίς την θέληση του

Το 2003, ένα από τα πιο παράξενα και μυστήρια εγκλήματα έλαβαν χώρα στην πολιτεία της Πενσυλβάνια. Ένας 46χρονος ντελιβεράς που δούλευε σε πιτσαρία, εισέβαλλε σε μια τράπεζα με σκοπό να την ληστέψει.

Στον λαιμό του είχε περασμένο ένα αυτοσχέδιο κολάρο – βόμβα. Λίγο αργότερα, συνελήφθη από την αστυνομία, αλλά λίγη ώρα αργότερα η βόμβα εξερράγη προκαλώντας τον βίαιο θάνατο του, τρία λεπτά πριν φτάσουν στο σημείο οι πυροτεχνουργοί.

Αρχικά, ο Brian Wells φάνηκε πως ήταν όμηρος. Μετά από μια παράδοση πίτσας, κάποιοι του φόρεσαν το κολάρο και τον ανάγκασαν να ληστέψει την τράπεζα γιατί αλλιώς θα έχανε την ζωή του. Είχε μαζί του ένα μπαστούνι, το οποίο είχε σχεδιαστεί έτσι ώστε να μοιάζει με όπλο. Αντί για τα 250.000 που του είχαν πει να κλέψει, έφυγε από την τράπεζα με περίπου 9.000 δολάρια.

Όταν οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν, βρισκόταν στην μέση μιας αναζήτησης στοιχείων, ώστε να παραδώσει τα χρήματα στους «απαγωγείς» του. Όπως είπε και στους αστυνομικούς, μια συμμορία τον ανάγκασε ύστερα από μια παράδοση πίτσας, να ληστέψει την τράπεζα, φορώντας του την βόμβα στον λαιμό.

Η αστυνομία αναζήτησε τα στοιχεία που βρήκε στα γραπτά σημειώματα. Έβρισκε το ένα στοιχείο μετά το άλλο, αλλά έφτασε σε αδιέξοδο. Έναν μήνα αργότερα, ένας άνδρας με το όνομα Bill Rothstein ειδοποίησε την αστυνομία ότι υπήρχε ένα παγωμένο πτώμα στο γκαράζ του. Ο Rothstein είπε στην αστυνομία πως η πρώην αρραβωνιαστικιά του σκότωσε τον σύντροφό της και έβαλε το πτώμα του στον καταψύκτη του.

Η Marjorie Diehl – Armstrong συνελήφθη λίγο αργότερα για τον φόνο του James Roden. Όμως μετά την καταδίκη της, ο συγκρατούμενός της αποκάλυψε πως η ίδια και ο Rothstein βρισκόνταν πίσω από την συνωμοσία της ληστείας με το κολάρο – βόμβα. Αποκάλυψε επίσης πως ο Rothstein την βοήθησε να φτιάξει την βόμβα και να καταστρώσει το διαβολικό αυτό σχέδιο.

Τέσσερα χρόνια μετά, ο Rothstein και η Diehl - Armstrong καταδικάστηκαν και για την παράξενη υπόθεση της ληστείας. Αρχικά ο ντελιβεράς Brian Wells φαινόταν πως ήταν το θύμα και πως έκανε την ληστεία παρά την θέλησή του.

Ωστόσο η εισαγγελέας της πολιτείας, Mary Beth, ανακοίνωσε πως ο Wells ήταν κι εκείνος μέρος του σχεδίου. «Δυστυχώς, η έρευνά μας έδειξε πως ο Wells ήταν μέρος του σχεδίου», δήλωσε. Εξέφρασε την σιγουριά της για την συμμετοχή του στον σχεδιασμό, αλλά δεν ήταν σίγουρη για το αν φόρεσε το κολάρο με την θέλησή του.

Το παράξενο έγκλημα έφτασε στην λύση του και η φιγούρα της Diehl – Armstrong σόκαρε την κοινή γνώμη. Η ιστορία ξαναβγήκε πρόσφατα στην επιφάνεια, ύστερα από την σειρά ντοκιμαντέρ τεσσάρων επεισοδίων από το Netflix με τίτλο «Evil Genius: The True Story of America’s Most Diabolical Bank Heist».

Οι λεπτομέρειες του διαβολικού σχεδίου είναι συγκλονιστικές, όσο και ο θάνατος του Brian Wells. Πρόκειται αναμφίβολα για ένα από τα πιο παράξενα εγκλήματα στην σύγχρονη ιστορία αστυνομικών υποθέσεων…

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications