Σκηνές πανικού σε πτήση τρόμου της Air Canada – Δεκάδες τραυματίες (Video)

Το αεροσκάφος έπεσε σε αναταράξεις περίπου δύο ώρες μετά τη Χαβάη, και η έντασή τους ήταν τέτοια που προκάλεσε τραυματισμούς σε δεκάδες επιβάτες. Πολλοί απ’ αυτούς «χτύπησαν» στην οροφή του αεροσκάφους .Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με εκδορές, μώλωπες, πόνους στην πλάτη και τον αυχένα .Το αεροσκάφος έκανε κατεπείγουσα αναγκαστική προσγείωση στη Χονολουλού.

Η εκπρόσωπος της Αir Canada Άντζελα Μα, δήλωσε λίγη ώρα μετά το συμβάν ότι «οι τρέχουσες πληροφορίες υποδεικνύουν ότι υπάρχουν περίπου 35 άτομα που φαίνονται να έχουν υποστεί μικροτραυματισμούς». Οι παροχείς πρώτων βοηθειών ανέφεραν όμως ότι περίπου εννέα άτομα φέρουν πιο σοβαρά τραύματα.Μεταξύ των τραυματιών υπάρχουν παιδιά και ηλικιωμένοι.

Οι μαρτυρίες των επιβατών πραγματικά σοκάρουν. Μία εξ αυτών περιέγραψε την τρομακτική σκηνή μέσα στο αεροσκάφος στο CBC News. «Μόλις πέσαμε πάνω στις αναταράξεις πολλοί από εμάς χτυπήσαμε στην οροφή του αεροσκάφους. Πράγματα έπεφταν κάτω και επιβάτες πετάγονταν από τις θέσες τους. Ένας άλλος επιβάτης είπε: «Είδα ένα σωρό κόσμο να χτυπάει στην οροφή του αεροπλάνου. Το ίδιο συνέβη και με μερικές αεροσυνοδούς που σέρβιραν εκείνη τη στιγμή φαγητό. Όμως μετά ο κόσμος ήταν γενικά καλά. Δεν έδειχναν να υπάρχουν σοβαροί τραυματισμοί».

Βίντεο που δημοσιεύει το City News Toronto δείχνει τις σκηνές μετά τις τρομαχτικές αναταράξεις. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο κόσμος διατηρεί την ψυχραιμία του, χάρη στον επαγγελματισμό που δείχνει το πλήρωμα, ενώ προσφέρει τη βοήθειά του.

Στο αεροσκάφος επέβαινε και η αυστραλιανή μπάντα Hurricane Fall. Ο τραγουδιστής του συγκροτήματος τραυμάτισε το χέρι του σε δύο σημεία και δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες μετά την προσγείωση στη Χαβάη. Σε μια ανάρτηση στο Facebook, το γκρουπ ευχαρίστησε το προσωπικό της Air Canada, κάνοντας λόγο για μια «απίστευτα τρομακτική εμπειρία» και υπενθυμίζοντας στον κόσμο ότι είναι καλή ιδέα να φοράνε ζώνη καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης.

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications