Συνεχίζει στα ύψη ο υδράργυρος: Πού μπορεί να βρέξει, με τι καιρό θα ψηφίσουμε την Κυριακή

Καλός αναμένεται να είναι σε γενικές γραμμές ο καιρός στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και καθώς η ώρα των εκλογών πλησιάζει, με εξαίρεση κάποια τοπικά φαινόμενα βροχοπτώσεων και νεφώσεων.

Συνεχίζονται οι υψηλές θερμοκρασίες, εν όψει και των εκλογών της Κυριακής, οπότε και το θερμόμετρο αναμένεται να δείξει έως και 39 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών meteo.gr, η θερμοκρασία σήμερα αναμένεται να φτάσει κατά τόπους τους 37 βαθμούς Κελσίου έως 38 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και τους 35 βαθμούς Κεσλίου στις νησιωτικές περιοχές.

Αναλυτικότερα, η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 16 έως 31 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία από 21 έως 36, στη Θεσσαλία και την Ανατολική Στερεά από 22 έως 37, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 21 έως 36, στα νησιά του Ιονίου από 24 έως 31, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 22 έως 34 και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου και την Κρήτη από 22 έως 32.

Στην Αττική αναμένονται τοπικές νεφώσεις από νωρίς το πρωί έως το απόγευμα, ενώ υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρης βροχόπτωσης κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 27 έως 34 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, εν τω μεταξύ, αναμένονται λίγες νεφώσεις τις πρωινές ώρες, ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 24 έως 36 βαθμούς.

Την Κυριακή, ανήμερα των εκλογών, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους κατά τόπους τους 38 βαθμούς Κελσίου με 39 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και τους 36 βαθμούς Κελσίου με 37 βαθμούς Κελσίου στις νησιωτικές περιοχές.

Βροχές και καταιγίδες
Καθώς η ζέστη θα διατηρηθεί, δεν αποκλείονται και οι τοπικές βροχές και καταιγίδες.

Σήμερα, τοπικά φαινόμενα μπορεί να σημειωθούν στα δυτικά ηπειρωτικά και στην Πελοπόννησο, ενώ την Κυριακή αναμένονται τοπικές βροχές στην Πελοπόννησο.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications