Lerina Garcia Gordo: Η γυναίκα απο ένα παράλληλο σύμπαν

Κβαντική υπέρθεση είναι φαινόμενο της κβαντομηχανικής κατά το οποίο ένα σωματίδιο βρίσκεται σε κάποια κατάσταση, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να βρίσκεται σε μία κατάσταση ακριβώς αντίθετη της πρώτης.

Όπως αναφέρει το παράδοξο της γάτας του Σρέντιγκερ, η γάτα μπορεί να είναι ζωντανή ή νεκρή καθώς εμείς δεν μπορούμε να παρατηρήσουμε κανένα από τα δύο.

Στις 16 του Ιούλη του 2008, μια Ισπανίδα με το όνομα Lerina Garcia Gordo, φέρεται να είχε ξυπνήσει σε ένα παράλληλο σύμπαν. Βίωνε ένα κόσμο που ήταν ίδιος αλλά και αντίθετος με τον κόσμο που θυμόταν πριν πάει για ύπνο. Ωστόσο, οι μικρές αντιθέσεις σε διάφορες πτυχές της ζωής της, άρχισαν να την πείθουν ότι ζούσε σε μια εναλλακτική πραγματικότητα.

Αυτή είναι η ιστορία της Lerina Γκαρσία Gordo, της γυναίκας που ισχυρίζεται ότι προέρχεται από ένα παράλληλο σύμπαν.Το πρωί της 16 Ιουλίου, η Lerina ξύπνησε για να διαπιστώσει ότι τα σεντόνια της ήταν διαφορετικού χρώματος. Συγχισμένη και ανήσυχη διαπίστωσε πως δεν ήταν μόνο τα χρώματα που ήταν διαφορετικά αλλά όλα αποτελούσαν και ένα εντελώς διαφορετικό σύνολο. Η Lerina δεν ήταν σε θέση να καταλήξει σε μια λογική εξήγηση και αποφάσισε να ετοιμαστεί για να πάει στο γραφείο της, όπου εκεί εργαζόταν τα τελευταία 20 περίπου χρόνια.

Το αυτοκίνητό της ήταν στο ίδιο σημείο που το είχε αφήσει την προηγούμενη νύχτα. Μπήκε μέσα και έφυγε, ακολουθώντας την ίδια διαδρομή που είχε συνηθίσει από τότε που μετακόμισε στο διαμέρισμά της, πριν από επτά χρόνια. Εκτός από τα σεντόνια, όλα τα άλλα φαινόντουσαν φυσιολογικά για την Lerina. Και αυτό μέχρι που έφτασε στο γραφείο της. Μέσα στο κτίριο των γραφείων υπήρχαν μερικά περίεργα άτομα που δεν τα είχε συναντήσει ποτέ πριν, αλλά αυτό δεν της ήγειρε υποψίες. Η Lerina περπάτησε προς το δικό της γραφείο για να ανακαλύψει ότι υπήρχε μια διαφορετική πινακίδα με ένα διαφορετικό όνομα στην πόρτα του.

Σκέφτηκε ότι ίσως είχε πάει σε λάθος όροφο του κτιρίου, ωστόσο με μια γρήγορη ματιά ανακάλυψε ότι ήταν στον σωστό όροφο. Είχε πάει στο σωστό γραφείο, αλλά το όνομά της είχε αντικατασταθεί. Η Lerina είχε μπερδευτεί. Μήπως είχαν πάρει φωτιά τα γραφεία και κανείς δεν της το είπε; Μετά από 20 χρόνια πιστής εργασίας, αυτό δεν περίμενε να συμβεί και έπρεπε να την είχαν ενημερώσει.

Πήρε το laptop της και συνδέθηκε στο ασύρματο δίκτυο της εταιρείας. Εκεί διαπίστωσε ότι ήταν ακόμη στον κατάλογο προσωπικού της εταιρείας, όμως έδειξε ότι ήταν κάτω από ένα διαφορετικό διαχειριστή, σε ένα εντελώς διαφορετικό τμήμα. Το κεφάλι της ήταν σε μια δίνη.

Αμέσως άρχισε να ελέγχει τις πιστωτικές της κάρτες, την άδεια οδήγησης, και την ταυτότητα εργασίας της. Όλα ήταν σωστά . Ίδιο όνομα, ίδια εικόνα, ίδιοι αριθμοί και ίδια διεύθυνση σπιτιού. Μη ξέροντας τι να κάνει, κάλεσε τη δουλειά της και τους είπε ότι θα έπαιρνε άδεια ασθενείας για μια ημέρα. Οι ανακολουθίες εκείνο το πρωί την έκαναν να σκεφτεί ότι μάλλον κάτι δεν πήγαινε καλά ιατρικώς μαζί της.

Το υπόλοιπο της ημέρας το διέθεσε για να επισκεφτεί ένα ιατρείο. Της έγινε έλεγχος μήπως είχε αλκοόλ ή ναρκωτικά στον οργανισμό της, αλλά όλα αποδείχτηκαν αρνητικά.

Η Lerina επέστρεψε στο σπίτι της και άρχισε να ελέγχει τα προσωπικά της αρχεία. Τραπεζικές καταστάσεις, προσωπικές επιταγές, γραμμάτια, όλα έδειχναν σωστά. Ξαφνικά μια σκέψη έσκασε στο κεφάλι της. "Άραγε έπαθα αμνησία; Τι θα συμβεί αν κάτι συνέβη σε μένα και δεν μπορώ να θυμηθώ μέρη της ζωής μου;"

Αμέσως συνδέθηκε στο διαδίκτυο και άρχισε το ξεσκόνισμα. Είδε ότι οι ειδήσεις ήταν ίδιες με το προηγούμενο βράδυ, οπότε δεν υπήρχε κενό ημερών. Όσον αφορούσε την ίδια, ήξερε ότι είχε ξυπνήσει ζώντας μια ελαφρώς διαφορετική ζωή.

Είχαν περάσει έξι μήνες από τότε που Lerina είχε εγκαταλείψει τον για επτά χρόνια φίλο της και είχε αρχίσει πρόσφατα να βγαίνει με έναν άνδρα, τον Agustin, που ζούσε λίγο πιο κάτω από αυτήν. Είχαν περάσει μόλις τέσσερις μήνες, όμως τον ήξερε αρκετά καλά. Όταν κάλεσε τον αριθμό του νέου της φίλου, της απάντησε κάποιος άλλος. Της είπε ότι δεν υπήρχε κανείς με το όνομα Agustin εκεί, ή κάποιος που να ταιριάζει με την περιγραφή που έδωσε σ' εκείνο το σπίτι.

Αυτό την συγκλόνισε γιατί τους τελευταίους τέσσερις μήνες τους είχε περάσει με αυτόν τον άντρα. Είχε ακόμη συναντήσει και το γιο του και είχε αρχίσει να αναπτύσσει μια σχέση μαζί του. Τώρα, δεν υπήρχαν καθόλου σημάδια του φίλου της και του γιου του. Καθώς η μέρα περνούσε, ανακάλυπτε όλο και περισσότερες αντιθέσεις. Δεν είχε άλλη επιλογή από του να πάει στη δουλειά την επόμενη μέρα και να υποκρίνεται ότι της ανήκε.

Η Lerina συνέχισε να τηλεφωνεί, αλλά κανείς δεν είχε ακούσει για τον Agustin ή το γιο του. Ήταν σαν να μην υπήρξαν ποτέ. Στο τέλος ανακάλυψε ότι δεν είχε φύγει ποτέ από τον πρώην φίλο της, ότι ήταν μαζί εδώ και επτά χρόνια και ότι δεν υπήρχε κανένα σημάδι που να δείχνει ότι είχαν χωρίσει.

Η Lerina δεν ήξερε τι να σκεφτεί. Τι είχε συμβεί στη ζωή της που ήξερε; Τι είχε συμβεί στην καριέρα της; Ήταν όλα αυτά παραισθήσεις;

Ένα πράγμα που σκέφτηκε ήταν ότι ίσως είχε πάθει νευρικό κλονισμό, αρκετά σοβαρό ώστε να της εμφυτεύσει ψευδείς αναμνήσεις στο κεφάλι της, ή κάτι παρόμοιο. Επισκέφθηκε μια ψυχιατρική κλινική, ωστόσο οι δοκιμές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είχε και υγιές σώμα και υγιές μυαλό. Οι γιατροί της είπαν ότι ίσως ήταν κάτω από πολλή πίεση και αυτό θα μπορούσε να της προκαλέσει παραισθήσεις. Μια εξήγηση που η ίδια είχε σκεφτεί, αλλά ήξερε ότι δεν ήταν αλήθεια. Έθεσε ως στόχο να ψάξει για το φίλο της τον Agustin, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Προσέλαβε ερευνητή, ο οποίος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρχαν στοιχεία για κάποιον Agustin ή το γιο του στην πόλη αυτή.

Όταν η Lerina ρώτησε την οικογένεια της σχετικά με το πως πάει ο ώμος της νεότερης αδελφής της, παρολίγον να την βγάλουν για τρελή. Η Lerina γνώριζε και επέμενε πως η αδελφή της υπεβλήθη πρόσφατα σε χειρουργική επέμβαση στον ώμο, όμως η οικογένεια της δεν γνώριζε τίποτα γι' αυτό και πως κανείς στην οικογένεια της δεν υπεβλήθη σε οποιανδήποτε χειρουργική επέμβαση..

Οι ημέρες, οι εβδομάδες και οι μήνες περνούσαν και η Lerina συνέχιζε να ανακαλύπτει τις μικρές αλλά αποθαρρυντικές διαφορές στη ζωή της. Ρουχισμός σε συρτάρια και ντουλάπια που δεν θυμόταν πότε αγοράστηκαν, blogs που είχε τακτοποιήσει πριν εβδομάδες, ή ακόμα και μέρες πριν, είχαν εξαφανιστεί. Μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και συνομιλίες δεν είχαν αρχειοθετηθεί στον υπολογιστή της. Ωστόσο με την περιήγηση μέσα από τα ειδησεογραφικά sites και blogs, ο κόσμος φαινόταν να είναι ο ίδιος. Ακριβώς όπως τον θυμόταν πριν πάει για ύπνο εκείνο το βράδυ του Ιούλη..

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications