Φωτιά στην Εύβοια: «Το μέτωπο είναι στα 500 μέτρα!

Πύρινη κόλαση για δεύτερη μέρα στην Εύβοια. Κάτοικος του χωριού Γαβαλάς μιλάει στο newsit.gr για τις δραματικές ώρες. «Το χωριό εκκενώθηκε το πρωί, έχουν μείνει όμως λίγοι...». «Με κόρνες μας ειδοποίησαν όλους, πόρτα -πόρτα πήγαν» «Οι φλόγες φαίνονται, καίγονται περιουσίες...»

Δραματική η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα στην Εύβοια. Κάτοικος της περιοχής, που μένει στο χωριό Γαβαλάς, περιγράφει πώς οι φλόγες σαρώνουν περιουσίες… «Είναι δύο τα μέτωπα της φωτιάς. Το ένα πέρασε δίπλα από το χωριό και πάει προς τα χωριά του Αγίου Λουκά και του Αγίου Γιάννη. Και είναι άλλο ένα μέτωπο που αναζωπυρώθηκε και έρχεται προς το Γαβαλά. Τώρα είναι σε απόσταση περίπου 500 μέτρων, κάπου εκεί είναι… κοντά είναι.

Οι φλόγες φαίνονται…» λέει ο κάτοικος.

«Οι περισσότεροι έχουν φύγει, έχουν μείνει λίγοι στο χωριό.

Το χωριό εκκενώθηκε χθες το βράδυ, στις 3.00 τα ξημερώματα. Έφυγε όλο το χωριό.

Προληπτικά, αλλά είχε πολλή κάπνα, οπότε καλά έκαναν και μας έδιωξαν.

Είδαμε τη φωτιά, ήμασταν όλοι ξύπνιοι και πέρασε μετά η αστυνομία, πυροσβεστική και με φωνές, με κόρνες μας ειδοποίησαν όλους, πόρτα -πόρτα πήγαν»

«Υπάρχει μεγάλη ανησυχία. Και από μεγάλους ανθρώπους που ζουν εδώ όλα τα χρόνια… καίγονται περιουσίες τώρα, κτήματα, ελιές, όλα…» λέει στο Newsit ο κάτοικος του Γαβαλά.

Τιτάνια μάχη της Πυροσβεστικής στην Εύβοια

Σε όλη την περιοχή επιχειρούν αυτήν την ώρα ισχυρότατες δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, 185 πυσβέστες με 98 οχήματα, 60 άτομα πεζοπόρα τμήματα, υδροφόρες των ΟΤΑ και χωματουργικά μηχανήματα, 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Η Πυροσβεστική έχει επικεντρώσει τις προσπάθειές της στην περιοχή Γαβαλάς, προκειμένου να περιοριστεί η καταστροφική πορεία της φωτιάς στον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου.

Τις πρώτες πρωινές ώρες ξέσπασαν άλλα τρία μέτωπα, ενώ τη νύχτα ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων ζήτησε να εκκενωθούν τα χωριά Γαβαλάς, Νεοχώρι και Λοφίσκος.

Λίγο μετά τις 04:00 άρχισαν να χτυπούν οι καμπάνες στα χωριά για να συγκεντρωθούν οι κάτοικοι στις πλατείες, ενώ παράλληλα εντείνονταν τα μέτρα με υδροφόρες και με πυροσβεστικά οχήματα, μέχρι να ξημερώσει και να αρχίσουν να φτάνουν στην περιοχή τα πρώτα αεροπλάνα.

Η φωτιά έφτασε κυριολεκτικά έξω από το χωριό Γαβαλάς και λίγο μετά τις 07:00 άρχισε η εκκένωσή του. Δεκάδες άνθρωποι αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα από τους καπνούς και ορισμένοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications