Ένοχος ο πατροκτόνος της Ζακύνθου – Τι ποινή του επιβλήθηκε

Ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση έκρινε, το βράδυ της Παρασκευής, το Μεικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Πατρών τον 27χρονο που πυροβόλησε και σκότωσε με καραμπίνα τον πατέρα του στη Ζάκυνθο, τον Μάιο του 2018.

Το δικαστήριο, όπως μετέδωσε το thebest.gr, αναγνώρισε στον 27χρονο τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου, της συμπεριφοράς του θύματος απέναντι στον δράστη και το γεγονός ότι ομολόγησε την πράξη του κατά την απολογία του.

Επίσης, κρίθηκε ένοχος για οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών -επτά χρόνια για τη δολοφονία του πατέρα του και από έξι μήνες για οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Η ποινή είναι χωρίς αναστολή και από αυτή αφαιρείται ο ένας χρόνος κράτησης του 27χρονου, που ήταν προφυλακισμένος.

Επίσης, το δικαστήριο αποφάσισε τη δήμευση των αντικειμένων του εγκλήματος.

Ενοχή είχε ζητήσει ο εισαγγελέας

Την ενοχή του 27χρονου πατροκτόνου της Ζακύνθου, αλλά με την αναγνώριση ελαφρυντικών, είχε ζητήσει προηγουμένως ο εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Πάτρας, Παναγιώτης Μεϊδάνης.

Όπως είπε ο εισαγγελέας, η δολοφονία δεν διαπράχθηκε εν βρασμώ ψυχής αλλά σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Ωστόσο, ζήτησε να αναγνωρισθούν τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου, της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος, ενώ ζήτησε ακόμη να συνυπολογισθεί στην κρίση και το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος ομολόγησε την πράξη του.

Ο εισαγγελέας, όπως μετέδωσε, το thebest.gr, επισήμανε στην αγόρευσή του πως από τις καταθέσεις των μικρών παιδιών του θύματος φαίνεται πως είχαν στο πρόσωπό του ειλικρινή αγάπη και τόνισε ότι δεν υπήρξαν στοιχεία σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησης τους.

Έκανε λόγο για εκθέσεις κοινωνικών λειτουργών που αποδόμησαν τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου.

«Είχε πάρει την απόφαση του, μέρες πριν τη δολοφονία την οποία οργάνωσε ψύχραιμα και μεθοδικά.

»Στόχευσε το θύμα με γεμάτη καραμπίνα και έδωσε τη χαριστική βολή, έδρασε σαν ένας ψυχρός δολοφόνος» ανέφερε ο εισαγγελέας, τονίζοντας πως ο κατηγορούμενος είναι ένοχος και ότι το χέρι του το όπλισαν πολλοί.

Όσο για το κίνητρο του δράση, είπε ότι ήταν η ντροπή, η απόρριψη και ο εξευτελισμός και η άρνηση του θύματος να βοηθήσει στο ζήτημα της ιθαγένειας του τον οδήγησαν στο έγκλημα.

«Το μίσος είναι το κίνητρο που τον οδήγησε να τον εκτελέσει με τη χαριστική βολή που σμπαράλιασε το κεφάλι του θύματος» ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι ο κατηγορούμενος μετά τη δολοφονία του πατέρα του πέτυχε και την ηθική εξόντωση του.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications