Αλβανία χαμός με την νοθεία: Περισσότεροι οι ψήφοι από τους ψηφίσαντες..!

«Σκανδαλώδης» χαρακτηρίστηκε η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των επικεφαλής των τοπικών αυτοδιοικήσεων σε όλη την αλβανική επικράτεια.

Σε πολλούς δήμους οι ψήφοι που καταμετρήθηκαν υπέρ του μοναδικού υποψήφιου δημάρχου που υποστηρίζονταν από το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα , ήταν περισσότεροι από τους πολίτες που πήγαν να ψηφίσουν.

Τα παραδείγματα, δυστυχώς, πολλά, «και οι νικητές των δήμων έλαβαν πάνω από το …100% των ψηφισάντων. Οι νοθείες φαίνεται να έγιναν την τελευταία ώρα της εκλογικής διαδικασίας», σημειώνουν τα αλβανικά δημοσιεύματα.

Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα στη Χιμάρα, όπου ο Γκιέργκι Γκόρο έλαβε 47 περισσότερους ψήφους από όσους πήγαν να ψηφίσουν!

Το ίδιο έγινε στη Λούσνια, στη Ντιβιάκα, στο Δυρράχιο ή στην Αυλώνα, αλλά και σε πολλούς μικρότερους δήμους, όπου άλλα έχει καταγράψει η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή και άλλα οι τοπικές επιτροπές για την παρουσία των ψηφοφόρων…

Το Δημοκρατικό Κόμμα το οποίο δεν συμμετείχε στις εκλογές κατήγγειλε τη χειραγώγηση των ψήφων στις εκλογές της 30ης Ιουνίου, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση συμπλήρωσε τις άδειες κάλπες.

Ο πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, συνεχάρη τους πολίτες, οι οποίοι έμειναν μακριά από τη βία την ημέρα των εκλογών τονίζοντας ότι «η Αλβανία σώθηκε από την παγίδα της εμφύλιας διαμάχης και ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους Αλβανούς που δεν έπεσα θύματα της συγκρουσιακής ρητορικής των ανεύθυνων ηγετών, που με την παρακίνηση της βίας θέλουν να κρύψουν σκάνδαλα και τη λογοδοσία τους» αναφέρει το echedoros.

Ο ίδιος χαρακτήρισε τις τοπικές εκλογές ως ‘κυβερνητικές εκλογές’.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications