Βριλήσσια: 11χρονος  «καρφώθηκε» στα κάγκελα εκκλησίας !

Ένα παιδάκι 11 ετών «καρφώθηκε» στα κάγκελα εκκλησίας στα Βριλήσσια. Το αγοράκι έπαιζε στον Ναό Αναλήψεως και στην προσπάθειά του να περάσει πάνω από την περίφραξη «καρφώθηκε» στα κάγκελα.

Το περιστατικό γνωστοποίησε ο πατέρας του 11χρονου αγοριού, με ανάρτησή του στη σελίδα «Μένουμε Βριλήσσια», στο Facebook. Όλα έγιναν στις 2 Ιουνίου, όταν ο 11χρονος ενώ έπαιζε την πλατεία Αναλήψεως, προσπάθησε να περάσει πάνω από τα κάγκελα της περίφραξης του Ναού και τραυματίστηκε.

Έζησε από θαύμα

Τα κάγκελα του Ναού είναι μυτερά και καρφώθηκαν στην κοιλιά του παιδιού, τραυματίζοντάς το. Το αγόρι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων και εκεί οι γιατροί ενημέρωσαν τους γονείς του πως από καθαρή τύχη το σίδερο δεν είχε τρυπήσει ζωτικά όργανα.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, το ατύχημα ήταν τόσο επικίνδυνο, που θα μπορούσε να ήταν ακόμα και θανατηφόρο αν υπήρχε διάτρηση της κεντρικής αρτηρίας. Ο πατέρας του παιδιού ανέβασε και φωτογραφία από το τραύμα του παιδιού.

Όπως έγραψε ο πατέρας:Αγαπητοί συνδημότες,

Στις 2/6/2019 ο ηλικίας 11 ετών γιος μου, παίζοντας στην πλατεία Αναλήψεως και προσπαθώντας να περάσει πάνω από τα κάγκελα της περίφραξης του ναού, είχε ένα σοβαρότατο ατύχημα, καθόσον τα μυτερά κάγκελα του κιγκλιδώματος καρφώθηκαν στην κοιλιακή χώρα του .

Με τη βοήθεια του Θεού, ως εκ θαύματος το σίδερο δεν τρύπησε τα ζωτικά όργανα της κοιλιάς. Όπως ανέφεραν οι γιατροί στο Νοσοκ. Παίδων όπου τον μεταφέραμε εσπευσμένως, το ατύχημα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο, θα μπορούσε μάλιστα να είναι θανατηφόρο εάν υπήρχε διάτρηση της κεντρικής αρτηρίας.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, στον χώρο της πλατείας Αναλήψεως όπου ευρίσκεται ο Ιερός Ναός με την επικίνδυνη περίφραξή του, παίζουν καθημερινά πολλά παιδιά, ελλοχεύει έτσι ο κίνδυνος να ξεφύγουν της προσοχής των γονέων τους και επιχειρώντας να υπερβούν το κιγκλίδωμα (πχ. για να πιάσουν την μπάλα τους ή κάποιο άλλο παιχνίδι) να υπάρξουν και άλλα ατυχήματα.

Θερμή παράκληση να ενεργήσουν οι υπεύθυνοι ώστε να αντικατασταθεί άμεσα το υπάρχον κάγκελο με άλλο λιγότερο επικίνδυνο ή τουλάχιστον να αφαιρεθούν οι επικίνδυνες αιχμές (βέλη) που βρίσκονται στην κορυφή του προς αποφυγή και άλλου ατυχήματος που ενδέχεται να αποβεί μοιραίο !!

Τα κάγκελα φταίνε η γιος του? το πρόβλημα ειναι γενικό όσο πανε και γίνονται όλο και πιο ζαβά,γιαυτό έχουν κάνει τα σχολειά στα μετρά τους,και εχουν βγάλει ετικέτες τύπου οχι κάτω από 12 χρόνων κτλ, αυτά ειναι να τα στείλεις σε πόλεμο όταν μεγαλώσουν θα σκοτωθούν μονά τους! πριν 50 χρονιά 10 χρόνων έπαιζαν πάνω στα δεντρά και με μαχαιριά και δεν υπήρχαν τέτοια ατυχήματα. Σήμερα βγαίνουν μαμούχαλα και τα θεωρούν ακόμα παιδιά 20 χρόνων μοσχάρια. Για την ιστορία: Στην αρχαία Σπάρτη η εκπαίδευση των αγοριών ξεκινούσε στην ηλικία των 7 ετών!

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications