Τρόμος στην Κρήτη: Θα είναι ένα δύσκολο το φετινό καλοκαίρι με τα κουνούπια

Στην μάχη για την καταπολέμηση των πολλών εστιών κουνουπιών , λόγω των δυσχερών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν φέτος, έχει ριχθεί η Περιφέρεια Κρήτης.

Και μπορεί τα παράπονα των πολιτών να εντείνονται λόγω της αυξημένης παρουσίας κουνουπιών φέτος τόσο στις πόλεις όσο και στην περιφέρεια, ωστόσο καθησυχαστικός είναι ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας στην Περιφέρεια Κρήτης κ. Νίκος Καμπάνης όσο αφορά στα αποτελέσματα των 519 δειγμάτων που έως και σήμερα δεν δείχνουν να υπάρχουν μολυσματικές ή άλλες ασθένειες που να μεταδίδονται μέσω του τσιμπήματος των κουνουπιών.

Ωστόσο τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ληφθούν δείγματα και από κοτόπουλα για την ανίχνευση του ιού του Δυτικού Νείλου που πέρυσι είχε εντοπισθεί σε περιοχή του Ρεθύμνου.

Οι εντατικοί έλεγχοι και η επαγρύπνηση της Περιφέρειας Κρήτης στην καταπολέμηση εστιών των κουνουπιών ήταν και η αιτία της απόδοσης ευσήμων από το ΚΕΕΛΠΝΟ ,ωστόσο ο κύριος Καμπάνης επισήμανε ότι το φετινό καλοκαίρι αναμένεται να είναι αρκετά δύσκολο όσο αυτό έχει να κάνει με την εμφάνιση κουνουπιών σε όλη την Κρήτη λόγω του βαρύ χειμώνα που προηγήθηκε.

Εκτός από το κουνούπι Τίγρης ο κύριος Καμπάνης επισήμανε πως φέτος έχει κάνει την εμφάνιση του ένα νέο είδος κουνουπιού όμοιο στην όψη με το κουνούπι Τίγρης, το οποίο συναντάται κατά την διάρκεια των απογευματινών ωρών, κινείται ανά σμήνη, χωρίς όμως, να τσιμπάει.

Πέραν των δράσεων που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Κρήτης η καταπολέμηση των κουνουπιών απαιτεί και την συμμετοχή των πολιτών με την αποφυγή παρατεταμένης παραμονής νερού έστω και πολύ μικρής έκτασης στα οποία μπορεί να έχουν πρόσβαση για την αναπαραγωγή τους συγκεκριμένα είδη κουνουπιών.

Η Περιφέρεια Κρήτης διαθέτει τηλεφωνικές γραμμές για την εξυπηρέτηση των πολιτών και την αναφορά αυξημένων προβλημάτων όχλησης, στα οποία μπορεί να απευθύνεται ο κάθε πολίτης.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications