Η ελευθερία του Τύπου υποχωρεί παγκοσμίως - ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΜΗ ΜΙΛΑΣ!

Η ελευθεροτυπία υποχωρεί σε όλον τον κόσμο, ακόμη και ορισμένες δημοκρατικές κυβερνήσεις ακολουθούν το παράδειγμα αυταρχικών καθεστώτων για να εμποδίσουν την ανεξάρτητη δημοσιογραφία, υποστηρίζει η αμερικανική μη κερδοσκοπική οργάνωση Freedom House.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση αυτού του ινστιτούτου, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, παρατηρείται αξιοσημείωτη επιδείνωση, ακόμη και στην Ευρώπη.

Στις ΗΠΑ, οι επιθέσεις του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στον Τύπο “επιδείνωσαν την εντεινόμενη υποχώρηση της εμπιστοσύνης στα μεγάλα μέσα ενημέρωσης”, τονίζει η Freedom House. Και αυτό έχει συνέπειες και πέραν των συνόρων, αφού οι δημοσιογράφοι σε όλον τον κόσμο πλέον “έχουν λιγότερους λόγους να πιστεύουν ότι η Ουάσινγκτον θα σταθεί στο πλευρό τους αν απειληθούν τα δικαιώματά τους”.

“Σε ορισμένες από τις δημοκρατίες με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο, λαϊκιστές ηγέτες επιβλέπουν τις συντονισμένες προσπάθειες να καταπνιγεί η ανεξαρτησία των μμε”, εκτιμά η Σάρα Ρεπούτσι, ερευνήτρια στο ινστιτούτο αυτό που μάχεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Συχνά αυτοί οι ηγέτες εμφανίζονται ως “υπερασπιστές μιας αδικημένης πλειοψηφίας”.

“Αν οι απειλές εναντίον της ελευθερίας των μμε είναι ανησυχητικές από μόνες τους, οι συνέπειες που έχουν για τη δημοκρατία είναι αυτό που τις καθιστά πραγματικά επικίνδυνες”, υπογράμμισε.

Η Freedom House εκτιμά ότι σε ορισμένες δημοκρατικές χώρες, μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν λαμβάνει πλέον ανεξάρτητη πληροφόρηση. Φέρνει ως παράδειγμα τους ηγέτες της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν και της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς οι οποίοι κατάφεραν να καταπνίξουν τη δημοσιογραφία που ασκούσε κριτική και να διασφαλίσουν ότι τα μέσα ενημέρωσης θα ελέγχονται από πρόσωπα φίλα διακείμενα προς τους ίδιους.

Η έκθεση καταγγέλλει επίσης τη Ρωσία και την Κίνα. Στην Ινδία αναφέρει ότι η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι προσπάθησε να ασκήσει πιέσεις στα ανεξάρτητα μμε μέσω της χορήγησης επιλεγμένων τηλεοπτικών αδειών και στήριξε εκστρατείες για να αποθαρρύνει τον “αντεθνικό” λόγο, όπως τον χαρακτηρίζει.

Αντιθέτως, ορισμένες χώρες όπου η δημοκρατία κερδίζει έδαφος, κατέγραψαν βελτίωση σε ό,τι αφορά την ελευθερία του Τύπου, όπως η Αιθιοπία, η Μαλαισία, ο Ισημερινός και η Γκάμπια.

Στην Ελλάδα
Πόλεμο σε όλες τις ανεξάρτητες πήγες, έφτασαν στο σημείο να βγάζουν ως span post που μονο span δεν ειναι, για να ρίχνουν την απήχηση τεχνητά σε σελίδες ανεξάρτητων πηγών ώστε να τα βλέπουν ελάχιστοι ,όπως τις δικιά μας , αφαίρεση μη ενεργών για να μην ανεβαίνει πότε και πολλά άλλα, πχ η δικιά μας έχει κολλήσει στα 70,000 Like εδώ και 2 χρονιά πάρα τα νεα like κάθε εβδομάδα.

Και κάποιοι γελοίοι μιλάνε για "χούντα Παπαδόπουλο" ακόμα, επίσης ειναι γελοίο εκατομμύρια των εκατομμυρίων να μην βλέπουν ποιοι ειναι πίσω από όλα αυτά, αφού εμφανίζονται στο internet και τους πατάνε και Like για τέτοια κατάντια μιλάμε!το επίπεδο αντίληψης στο πάτο, εκτός οτι όλες οι δίκες τους "έγκυρες πήγες" που βρωμάνε από χιλιόμετρα μακριά, και γεμάτες ψέμματα και υποκρισία, έχουν τρελή προώθηση από παντού, ιδία κατάσταση επικρατεί και στο youtube σε δικά τους κανάλια. Όποιος έχει πατήσει like και διαβάζει τις έγκυρες πήγες τους ειναι ξοφλημένος σαν έχει πέσει στα ναρκωτικά, αφου αυτές "έγκυρες πήγες" ρίχνουν το επίπεδο νόησης και αντίληψης 100 φόρες κάτω εκτός οτι ειναι σαν να απευθύνονται σε μικρά παιδιά, και εκφυλίζουν ακόμα και την κοινή λογική.

Γιαυτό και πριν βάλουν χέρι στο internet εν έτη 2016-2017 είχαν μεινει εντελώς άσχετοι οι περισσότεροι, ούτε αληθινή πρόσφατη ιστορια έμαθαν, πάρα το γεγονός οτι πολλοί είχαν ίντερνετ από το 2010- 2012, σαν να ζουν στο μεσαίωνα!όσοι πρόλαβαν πρόλαβαν να μάθουν απο ίντερνετ, οι άλλοι στουρνάρια έμειναν με πτυχία, και με αντίληψη ίση με αυτη ενός προβάτου, και θα τους βρείτε σε έγκυρες πήγες! τώρα οποιος βάζει κάτι που ενοχλεί ειδικά στο facebook, άπλα δεν το βλέπει κάνεις η σβήνει, τέλος ο όχλος δεν στηρίζει καν ανεξάρτητες πήγες και όλες οι καθεστωτικές εχουν 300 like σε καθε post άσχετα αν τα μισά ειναι απο δικά τους troll.

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications