Το φίδι ζόμπι από τη Βόρεια Αμερική με τον περίεργο αμυντικό μηχανισμό. (φώτο -video)

Ανήκει στην οικογένεια των Hognose , είναι εντελώς ακίνδυνο για τους ανθρώπους.Το επιστημονικό όνομα του συγκεκριμένου ερπετού είναι «Ετερόδων ο πλατύρρινος». Τα φίδια αυτά έχουν μήκος 50 έως 83 εκατοστά και ελαφρώς ανασηκωμένο, μυτερό ρύγχος και τρέφεται κυρίως με βατράχους.

Ωστόσο, αυτό το φίδι έχει έναν εκπληκτικό αμυντικό μηχανισμό που δεν έχουν άλλα φίδια. Αυτό το φίδι είναι σε θέση να προσποιείται ότι είναι νεκρό. Εξαιτίας αυτού, στις ΗΠΑ, όπου ζει, ονομάζεται συχνά "φίδι ζόμπι"

Την συμπεριφορά της προσποίησης νεκρού την υιοθετεί όταν απειλείται το ίδιο, όχι για να επιτεθεί. Είναι ακίνδυνο για τον άνθρωπο καθώς δεν είναι δηλητηριώδες. Διαθέτει ελαφρώς τοξικό σάλιο. Σε περιπτώσεις τσιμπήματος, αναφέρθηκαν συμπτώματα που κυμαίνονταν από καμιά αντίδραση έως ήπιο τσούξιμο, οίδημα και φαγούρα.

Η κωδική ονομασία των συγκεκριμένων ερπετών προέρχεται από μια ιδιαίτερη συνήθειά τους. Όταν ένα τέτοιο φίδι αισθάνεται ότι απειλείται, γυρνά ανάποδα με ανοιχτό το στόμα και παριστάνει το νεκρό. Μόλις ο κίνδυνος απομακρυνθεί και το ερπετό νιώσει ασφαλές, «ξαναζωντανεύει» και εξαφανίζεται.

Εάν κάποιος δεν απομακρυνθεί σε αυτή την περίπτωση, αλλά πάρει το φίδι στα χέρια του, θα περιμένει για λίγο σε αυτή την κατάσταση και στη συνέχεια "θα έρθει στη ζωή" και θα προσπαθήσει να δαγκώσει.

Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν γιατί η φύση έδωσε σε αυτό το φίδι τόσο περίεργο τρόπο προστασίας, επειδή δεν λειτουργεί καλά με τους φυσικούς εχθρούς του, αφού πολλοί εχθροί από αυτούς άπλα θα φάνε ένα νεκρό φίδι.

©AETOS NEWS

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications