CAPTAGON: Τελικά  τι είναι το «χάπι των τζιχαντιστών» που βρέθηκε σε τεράστια ποσότητα στον Πειραιά

CAPTAGON, η αλλιώς το «χάπι των τζιχαντιστών». Τι είναι το χάπι που βρέθηκε σε τεράστια ποσότητα στον Πειραιά αλλά έχει «πέραση» και σε πολλές πόλεις του κόσμου.

Συγκεκριμένα, Υπάλληλοι του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών - Όπλων και Λοιπών Ελεγχομένων Προϊόντων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, σε συνεργασία με το γραφείο της υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών των Η.Π.Α (D.E.A) που εδρεύει στην πρεσβεία των Η.Π.Α στην Αθήνα, εντόπισαν και εν συνεχεία δέσμευσαν στο λιμάνι του Πειραιά τρία εμπορευματοκιβώτια, προερχόμενα από τη Λαττάκεια της Συρίας με τελικό προορισμό την Κίνα και ενδιάμεσο σταθμό τον Πειραιά (transit). Σύμφωνα με το φορτωτικό έγγραφο (Bill of Lading- B.O.L) τα εμπορευματοκιβώτια ήταν έμφορτα με σανίδες MDF κατανεμημένες σε 20 παλέτες ανά εμπορευματοκιβώτιο.

Όπως αναφέρει η σχετική ενημέρωση, «το σύνολο της ανευρεθείσας και κατασχεθείσας ποσότητας ναρκωτικών δισκίων CAPTAGON, από το πρώτο ελεγχθέν μέχρι στιγμής εμπορευματοκιβώτιο, ανέρχεται σε 1 τόνο και 590 κιλά (1.590.000 γραμμάρια) που αντιστοιχεί σε ποσότητα 10.018.260 εκατομμυρίων δισκίων. Σημειώνεται ότι αυτή η ποσότητα, που μέχρι τώρα έχει κατασχεθεί, είναι η μεγαλύτερη ποσότητα που έχει ποτέ κατασχεθεί στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες που έχουν κατασχεθεί σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τι είναι το CAPTAGON
Πρόκειται για τα χάπια CAPTAGON, τα περίφημα «χάπια των τζιχαντιστών». Τα χάπια που για κάποια χρόνια εθεωρείτο ότι δημιουργούσαν σούπερ στρατιώτες αλλά τα καταναλώνουν κυρίως νέοι που διασκεδάζουν.

Πρόκειται για συνθετική αμφεταμίνη η οποία χρησιμοποιήθηκε τη δεκαετία του ‘60 για τη θεραπεία της ναρκοληψίας και του συνδρόμου ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας. Το CAPTAGON όμως προκαλούσε παρενέργειες και εθισμό και γρήγορα αποσύρθηκε ενώ σταμάτησε να πωλείται το 1986.

Το νέο χάπι - Που κατασκευάζεται
Στο τέλος της δεκαετία του 1990 εμφανίστηκαν χάπια με το όνομα Captagon που όμως δεν ήταν τα παλαιότερα. Πωλούνται παράνομα και περιέχουν αμφεταμίνη ανάλογη αυτής που πωλείται στους δρόμους του Άμστερνταμ. Η αμφεταμίνη χρησιμοποιήθηκε στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ως διεγερτικό και κατά της κοπώσεως των στρατιωτών.

Κάπως έτσι σήμερα συνδέθηκε με τη βιαιότητα των τζιχαντιστών αν και πλέον είναι σαφές ότι δεν οφείλεται στη χρήση του Captagon. ΟΙ μεγαλύτεροι παραγωγοί του χαπιού θεωρούνται οι Βούλγαροι και οι Τούρκοι.

Πηγή: dikaiologitika.gr - Τελικά δεν λένε τι ειναι ξεκάθαρα οι "έγκυρες πήγες" , αφού δεν λένε θα σας πούμε εμείς, χάπια που μετατρέπεις τους χρήσιμους ηλίθιους άπλα σε τέρατα! και αυτό δεν ειναι νέο, και ειναι πολύ εύκολο να μετατρέψεις εναν ολόκληρο στρατο σε αδίσταχτους δολοφόνους ταΐζοντας τους ναρκωτικά μαζί με το φαγητό...και αυτό έκαναν και με τους Αμερικάνους ηδη από το δεύτερο παγκοσμιο πολεμο, ώστε να μετατραπούν σε κτήνη και βομβάρδιζαν Γερμανικές πόλεις χωρίς ίχνος από τύψεις... Και σε πολλούς άλλους πολέμους που έχουν διαπράξει από τότε έως σήμερα. Στο δε Βιετνάμ οι μισοί ηταν μαστουρωμένοι... Όταν τα έλεγε ο Καντάφι πριν τον σφάξουν τα ποτισμένα με ναρκωτικά ζόμπι τους ηταν θεωρίες συνωμοσίας και fake news!

Τον ύπνο του δίκαιου ο όχλος και περιμένει σωτηρία όταν διαβάζει τις "έγκυρες πήγες" τους (όλες στην πρώτη θέση)αυτών που καθοδηγούν τους χρήσιμους δογματικούς ηλίθιους τζιχαντιστες και τους λεγόμενους κομμουνιστές εδώ,ίδιας ράτσας ειναι εξάλλου. Διαβάζουν έγκυρες εστίες μόλυνσης μυαλών, που μονο που μπαίνεις πέφτει η αντίληψη σου 50% κάτω, αφού τα post ειναι γραμμένα έτσι ώστε να εξαπατούν τις μάζες από πράκτορες και "ειδικούς" στην εξαπάτηση, γιαυτό ενοχλούν οι πραγματικά ανεξάρτητες πήγες και πολεμούν με κάθε τρόπο.

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications