Θεσσαλονίκη : Εικόνες ντροπής στο ΤΕΙ – Φοιτητές πηγαίνουν να γράψουν και κρατούν την αναπνοή τους

Μπορεί να αποτελεί εδώ και λίγο καιρό τμήμα πανεπιστημιακού ιδρύματος, μετά τη συγχώνευσή του με το Διεθνές Πανεπιστήμιο, ωστόσο με την εικόνα που εμφανίζει το τελευταίο δίμηνο, μόνο εκπαιδευτικό ίδρυμα ευρωπαϊκής χώρας δεν μπορεί να θυμίζει το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ της Θεσσαλονίκης…

Όπως μαρτυρούν οι πρόσφατες εικόνες, το ΑΤΕΙΘ έχει μετατραπεί ούτε λίγο ούτε πολύ σε σκουπιδότοπο, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των φοιτητών, αλλά και του εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού.

Κάδοι που ξεχειλίζουν από σκουπίδια, απορρίμματα σε κάθε πιθανό σημείο του ΤΕΙ, αφού δεν τα μαζεύει κανείς, ενώ οι τουαλέτες που έχουν να καθαριστούν ακριβώς δύο μήνες είναι απλησίαστες εξαιτίας της δυσωδίας που αναδύεται και ενισχύεται με την αύξηση της θερμοκρασίας λόγω του καλοκαιριού. Μαρτύριο η εξεταστική

Με την κατάσταση να θυμίζει τριτοκοσμική χώρα, οι φοιτητές του ΑΤΕΙΘ καλούνται να συμμετάσχουν στην εξεταστική του εαρινού εξαμήνου κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.

«Μια αίθουσα που έχει να καθαριστεί δύο μήνες όπως είναι λογικό θα μυρίζει άσχημα, θα έχει σκουπίδια και γενικότερα δεν είναι μέρος για να δώσει κανείς εξετάσεις», αναφέρει στη Voria.gr φοιτήτρια του ΑΤΕΙΘ.

Όπως καταγγέλλει, όσο και να θέλουν οι φοιτητές να διατηρήσουν καθαρό το χώρο του ιδρύματος, αυτό είναι αδύνατο. «Ακόμα και έναν καφέ να κρατάς στο χέρι, δεν είναι δυνατόν να κουβαλάς το ποτήρι πίσω στη Θεσσαλονίκη για να το πετάξεις, κάπου θα το αφήσεις αναγκαστικά», επισημαίνει.

Το μεγαλύτερο βέβαια ζήτημα όπως λέει εντοπίζεται στους χώρους υγιεινής, αφού οι τουαλέτες ουσιαστικά είναι μη προσβάσιμες λόγω της ιδιαίτερα άσχημης οσμής που αναδύεται από την έλλειψη καθαριότητας, με 25.000 ενεργούς φοιτητές να μένουν χωρίς αποχωρητήρια.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications