Συνταξιούχοι θα κληθούν να δώσουν πίσω αναδρομικά που πήραν από λάθος

Εκατοντάδες ή και χιλιάδες συνταξιούχοι, απόστρατοι και άλλων ειδικών μισθολογίων, θα κληθούν να επιστρέψουν λάθος αναδρομικά συντάξεων, που πήραν τον Δεκέμβριο του 2018, μετά την εκκαθάριση πληρωμών που έδειξε λάθος πληρωμές σε περίπου 10.000 δικαιούχους.

Ακόμα 10.000 υποθέσεις ελέγχονται, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», για να διαπιστωθεί αν πήραν περισσότερα ή λιγότερα από αυτά που δικαιούνταν.

Τα λάθη αποδίδονται σε εσφαλμένους υπολογισμούς των αρμοδίων υπηρεσιών ενώ αρμόδια στελέχη παραδέχονται πως οφείλονται στο ότι η κυβέρνηση ήθελε τα αναδρομικά των ειδικών μισθολογίων να πληρωθούν μέσα σε λίγες ημέρες, χωρίς να προλάβουν οι υπηρεσίες να διασταυρώσουν με ακρίβεια τα στοιχεία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, από τους περίπου 130.000 δικαιούχους, οι 110.000 φαίνεται να έλαβαν σωστά ποσά και οι 20.000 μικρότερα ή μεγαλύτερα.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, 147 δικαιούχοι πληρώθηκαν από λάθος υπολογισμούς αναδρομικά από 15.000 έως 38.600 ευρώ, τα οποία θα ειδοποιηθούν να επιστρέψουν.

Αν δεν το κάνουν, τότε μετά τη λήξη της προθεσμίας τα λάθος αναδρομικά θα βεβαιωθούν στην εφορία ως οφειλή και για την επιστροφή τους θα πρέπει οι δικαιούχοι να προχωρήσουν σε ρύθμιση.

Για 3000 με 3.500 δικαιούχους που πήραν επιπλέον ποσά από εκατοντάδες έως μερικές χιλιάδες ευρώ και πάντως κάτω από 15.000 ευρώ, τα χρήματα θα επιστραφούν με παρακράτηση των επιπλέον αναδρομικών.

Ακόμα περίπου 6.000 δικαιούχοι πήραν πολύ λιγότερα από αυτά που δικαιούνταν και σε αυτούς θα γίνει κάποια στιγμή η πίστωση των οφειλόμενων ποσών.

Τέλος, ελέγχονται περίπου 10.000 πληρωμές αναδρομικών συνταξιούχων άλλων μισθολογίων.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications