Επίθεση και εκρήξεις σε δεξαμενόπλοια στον Κόλπο του Ομάν

Δύο μεγάλες εκρήξεις σημειώθηκαν σήμερα σε δεξαμενόπλοια στον Κόλπο του Ομάν, σύμφωνα με αναφορές σε διεθνή ΜΜΕ. To Bloomberg, επικαλούμενο δήλωση αξιωματούχου από τον Πέμπτο Στόλο των ΗΠΑ, μετέδωσε ότι δύο τάνκερ υπέστησαν ζημιές από «πιθανολογούμενη επίθεση» κοντά στα Στενά του Ορμούζ.

Πρόκειται για τον πορθμό ανάμεσα στον κόλπο του Ομάν και τον Περσικό Κόλπο, ένα θαλάσσιο πέρασμα μεγάλης στρατηγικής σημασίας.

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ παρέχει σήμερα βοήθεια σε δεξαμενόπλοια στον Κόλπο του Ομάν αφού έλαβε δύο σήματα κινδύνου, ανακοίνωσε ο Πέμπτος Στόλος, η βάση του οποίου είναι στο Μπαχρέιν. «Εχουμε ενημερωθεί για την πιθανολογούμενη επίθεση σε δεξαμενόπλοια στον Κόλπο του Ομάν. Το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό στην περιοχή δέχθηκε δύο ξεχωριστά σήματα κινδύνου στις 6:12 πμ τοπική ώρα και ένα δεύτερο στις 07:00 πμ», δήλωσε ο Τζόσουα Φρέι του Πέμπτου Στόλου.

Ο οργανισμός θαλάσσιας ασφάλειας, United Kingdom Maritime Trade Operations , που διοικείται από το Βρετανικό Ναυτικό, είχε προειδοποιήσει νωρίτερα ότι ένα επεισόδιο περιστατικό σημειώθηκε στον Κόλπο του Ομάν και συνέστησε «εξαιρετική προσοχή» στα πλοία που κινούνται στην περιοχή. Οι συντεταγμένες που έδωσε η προειδοποίηση τοποθετούν το περιστατικό περίπου 45 χλμ από την ακτογραμμή του Ιράν.

Τα ιρανικά ΜΜΕ μετέδωσαν, χωρίς ωστόσο να παρέχουν αποδείξεις, ότι σημειώθηκαν επιθέσεις στην περιοχή με στόχο δύο δεξαμενόπλοια. Ειδικότερα, ο ιστότοπος της ιρανικής κρατικής τηλεόρασης, επικαλούμενος το λιβανέζικο δορυφορικό κανάλι Al-Mayadeen είπε ότι δύο δεξαμενόπλοια δέχτηκαν επίθεση στον Κόλπο του Ομάν.

 

 

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications