Πρώην βίγκαν τρώει πλέον κρέας γιατί έπαθε «πρόωρη εμμηνόπαυση»!

Είχε διακριθεί ως μπλόγκερ που προωθούσε την βίγκαν διατροφή – Η διατροφή της δεν περιείχε γλουτένη, σιτάρι, γαλακτοκομικά, κρέας και ζάχαρη – Ωστόσο επανήλθε στην κρεατοφαγία μετά από προβλήματα με την έμμηνο ρύση

Είχε διακριθεί για την προώθηση της vegan κουλτούρας, έγραψε τέσσερα βιβλία μαγειρικής με τέτοιες συνταγές και απέκτησε εκατοντάδες χιλιάδες ακολούθους στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Και τώρα αναγκάζεται να επιστρέψει στην πρότερη ζωή της, προσθέτοντας κρέας στη διατροφή της.

Ο λόγος για τη Βίρπι Μικόνεν, 38 ετών, που τα τελευταία χρόνια δεν έτρωγε προϊοντα με γλουτένη, σιτάρι, γαλακτοκομικά, κρέας και ζάχαρη. Ωστόσο, πλέον ξεκίνησε να τρώει μπέργκερς, καθώς, όπως υποστήριξε, η διατροφή των βίγκαν της προκάλεσε πρόωρη εμμηνόπαυση.

Η Βίρπι, γνωστή με το όνομα Vanelja στο Instagram ποτέ δεν φανταζόταν ότι οι διατροφικές αξίες που προωθούσε θα της δημιουργούσαν ουσιαστικά προβλήματα. Όμως, όταν είδε ένα εξάνθημα στο πρόσωπό της, ζήτησε βοήθεια από έναν ειδικό της κινεζικής ιατρικής, που της είπε ότι θα πρέπει να σταματήσει να τρώει τόση ωμή τροφή και της ζήτησε να αρχίσει να τρώει κρέας.

Η μπλόγκερ σοκαρίστηκε από τη συμβουλή, καθώς η αποχή της από το κρέας μετρά 15 χρόνια, ενώ το πρωινό της αποτελούταν από κρύο χυμό σέλινο, αγγούρι, μάραθο και μαϊντανό.

Ωστόσο, η 38χρονη αποφάσισε να ακολουθήσει τις συμβουλές, ενσωματώνοντας κρέας και αυγά στη διατροχή της. Η ίδια εξήγησε ότι οι αλλαγές ήταν δραματικές, καθώς ένιωθε περισσότερη ενέργεια, κοιμόταν καλύτερα, ενώ η περίοδοί της επέστρεψαν.

Μιλώντας για την διατροφή των βίγκαν, η 38χρονη δήλωσε στη Mail Online: «Δεν δουλεύει για όλους. Δεν δούλεψε για μένα. Το πρόβλημα δεν ήταν ότι ήμουν βίγκαν, αυτό καθ' αυτό, ήταν η διατροφή βίγκαν και ο αγχωτικός τρόπος ζωής μου».

Η προοπτική του να χάσει τη γονιμότητά της καθόρισε τις κινήσεις της. «Είσαι νέα και ξαφνικά σου λέει ο γιατρός ότι είσαι στην εμμηνόπαυση», εξηγεί.

Η διατροφή της Βίρπι περιλαμβάνει πλέον ομελέτα για πρωινό, κεφτεδάκια, κοτόπουλο, λαχανικά για μεσημεριανό γεύμα και ζωμό κρέατος για δείπνο. Επίσης, έχει ενσωματώσει στη διατροφή της βούτυρο και κατσικίσιο τυρί, αλλά εξακολουθεί να πίνει μόνο βρώμη γάλακτος και να αποφεύγει τη γλουτένη, το άμυλο και τη ζάχαρη.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications