Ο πολιτισμός θα λήξει το 2050, σύμφωνα με την έκθεση από την Αυστραλία

Η ανθρωπότητα κατευθύνεται προς την εξόντωση;

Ένα νέο άρθρο από μια ομάδα εμπειρογνωμόνων της Αυστραλίας προέβλεψε ότι η ανθρώπινη κοινωνία θα καταρρεύσει μέσα σε 30 χρόνια. Οι ερευνητές του Εθνικού Κέντρου για την Αποκατάσταση του Κλίματος στη Μελβούρνη βασίζουν την πρόβλεψη στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Οι τρέχουσες εκθέσεις σχετικά με τον αντίκτυπο της υπερθέρμανσης του πλανήτη που υποτιμούν σημαντικά τους κινδύνους, λένε.

Για να επιδείξουν την άποψή τους, οι συντάκτες του εγγράφου πρότειναν ένα σενάριο στο οποίο, μέχρι το 2050, ο πλανήτης θα έχει βιώσει μια αύξηση θερμοκρασίας περίπου 3 βαθμούς Κελσίου.

Τα στρώματα πάγου θα έχουν εξαφανιστεί, τα τροπικά δάση θα έχουν αποδεκατιστεί από μεγάλες ξηρασίες και ο παγκόσμιος πληθυσμός θα υποβληθεί σε "αφόρητες" περιόδους ακραίας θερμοκρασίας.

Τα οικοσυστήματα θα καταρρεύσουν, οι δασικές πυρκαγιές θα καταστρέψουν τεράστιες εκτάσεις δασών, η παραγωγή τροφίμων θα καταρρεύσει και ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων θα καταλήξουν ως πρόσφυγες.

Ο ανταγωνισμός μεταξύ των εθνών για των παγκόσμιων πόρων θα οδηγήσει σε πολέμους, ίσως ακόμη και σε μια πυρηνική αποκάλυψη, η οποία θα προκαλέσει πλήρη κατάρρευση του πολιτισμού όπως τον ξέρουμε.

Οι συντάκτες του άρθρου περιγράφουν αυτό το σενάριο ως "απόλυτο χάος".
Ωστόσο, προτείνουν επίσης ότι έχουμε αφήσει περίπου μια δεκαετία για τη μετάβαση της παγκόσμιας οικονομίας σε σύστημα μηδενικού άνθρακα.

« Ο δεύτερος κίνδυνος μετα τον πυρηνικό πόλεμο,ειναι η παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας που προκαλείται από τον άνθρωπο, είναι η μεγαλύτερη απειλή για την ανθρώπινη ζωή στον πλανήτη , » δήλωσε ο πρώην επικεφαλής άμυνας Ναύαρχος ο Chris Barrie.

«Η ανθρώπινη ζωή στη Γη μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο με τον πιο φρικτό τρόπο.»

Η Τρομολαγνεία του καθεστώς που θελει ούτως η άλλος να εξαφανιστεί πάνω από το μισό πληθυσμό της Γης η κάτι άλλο?

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications