Γέμισε Φίδια η Θεσσαλονίκη εκτός από τα δίποδα(!). Κρύβονται στις μηχανές αυτοκινήτων!

Σίγουρα δεν είναι ό,τι καλύτερο εκεί που πηγαίνεις να πάρεις το μηχανάκι σου, ή το αυτοκίνητό να δεις να πετάγεται από το φτερό, κάτω από την ρόδα, ή μέσα από τη μηχανή… ένα φίδι. Ούτε, βέβαια, θα σε αφήσει αδιάφορο αν το δεις στο δρόμο, στην αυλή ή αλλού, μέσα στην πόλη.

Κλήσεις, τη μία μετά την άλλη, δέχτηκαν οι Αρχές στη Θεσσαλονίκη το τελευταίο διάστημα από πολίτες που ήρθαν αντιμέτωποι με φίδια μέσα στην πόλη.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το thestival.gr τα φίδια αυτά είναι έφιοι. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ένα από τα φίδια είχε μήκος 1,8μ. και ζύγιζε 1,3 κιλά. Παρότι η θέα ενός τόσο μεγάλου ερπετού μπορεί να προκαλέσει τρόπο, φαίνεται πως το συγκεκριμένο είδος είναι ακίνδυνο, όπως αναφέρει το aftodioikisi.gr

Τα φίδια μπορεί να φτάσουν στις πόλεις κρυμμένα στις μηχανές των αυτοκινήτων. Στη Θεσσαλονίκη ο Εφιος είναι γνωστός ως Λαφιατης, λανθασμένα όμως μιας και ο πραγματικός Λαφιάτης είναι άλλο είδος φιδιού.

Τι κάνουμε όταν δούμε φίδι;

Αν δούμε ερπετό μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης καλούμε την άμεσο δράση (100), την Πυροσβεστική (199) ή τη Δράση για την Άγρια Ζωή και θα έρθει κάποιος εθελοντής το συντομότερο δυνατό για να το απομακρύνει. Για άλλες περιοχές αναζητείστε αν υπάρχει εθελοντής που μπορεί να βοηθήσει.

Να και οι ορδές δηλητηριώδες δίποδων φιδιών σε μια ιντερνετική φιδοφωλία τους!

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications